-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žurnalo „Lamų slėnis MAN“ leidėjas: vyrai išgyvena vyriškumo krizę

„Sutikime, kad anksčiau taisyklės buvo pakankamai aiškios, o dabar taisyklės keičiasi ir vyrai, staigiai į jas reaguodami, dažnai nudega“ , – 15min tinklalaidėje „Šiuolaikiniai vyrai“ sakė žurnalo „Lamų slėnis MAN“ kūrybos vadovas ir leidėjas Elas Ramanauskas.
Žurnalo „Lamų slėnis MAN“ kūrybos vadovas ir leidėjas Elas Ramanauskas
Žurnalo „Lamų slėnis MAN“ kūrybos vadovas ir leidėjas Elas Ramanauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Priešingai nei kiti laidoje lankęsi svečiai, E.Ramanauskas nesutiko, kad geriausiai šiuolaikinį vyrą galima apibūdinti kaip „beieškantį“. Jo nuomone, daug tikslesnis žodis yra „laukiantis“, nes dabartinėje sumaištyje vyrai laukia naujų sprendimų, naujų gairių, kuriomis galėtų vadovautis.

Amžių sandūroje vyrai išgyvena krizę

Kūrybos vadovas atkreipė dėmesį į #MeToo judėjimą: „Tai yra vienas iš pavyzdžių, kai senojo pasaulio taisyklės bando išsiveržti į naująjį, mus pasiveja praeitame amžiuje galiojusių taisyklių aidai, šiam amžiui nebetinkantys.“

Vildamasis, kad ateityje vyrai pakeis požiūrį į moteris ir vienos lyties pranašumas prieš kitą išnyks, jis taip pat pabrėžė, kad tradicinis vyriškumas pasireiškia ir kitais būdais, kaip antai nereikalingas fizinės jėgos demonstravimas ar vyrų fotografavimasis su šaunamaisiais ginklais, kuris neaplenkia net Lietuvos įžymybių socialinių tinklų profilių.

„Turime galvoti ne apie karą. Mūsų ateitis turi būti susijusi su gražiais dalykais, turime ugdyti menininkus, o ne demonstruoti vyriškumą apsikarsčius ginklais – instinktyvus noras būti galingam yra kaip vaikų matavimasis lytiniais organais“, - sakė E.Ramanauskas. Dėmesį jis siūlė sutelkti į pridėtinės vertės visuomenei, šeimai kūrimą, pasitelkiant technologijas bei meną, nes karas ir ginklų demonstravimas naujajame pasaulyje turėtų būti laikomas kvailu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žurnalo „Lamų slėnis MAN“ kūrybos vadovas ir leidėjas Elas Ramanauskas ir laidos vedėjas Donatas Paulauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žurnalo „Lamų slėnis MAN“ kūrybos vadovas ir leidėjas Elas Ramanauskas ir laidos vedėjas Donatas Paulauskas

Skaitymas – būdas šiuolaikiniam vyrui pažinti save

Paklaustas, kodėl susidomėjo vyriškumo tema ir pradėjo kurti naują žurnalą, E.Ramanauskas atskleidė, kad idėja kilo prekybos centro lentynoje neradus jam aktualaus leidinio: „Stovėjau prieš daugybę žurnalų viršelių ir tai, ką mačiau, buvo žurnalai apie žvejybą, medžioklę, automobilius, taip pat erotiniai žurnalai. Supratau, kad nė vienas iš jų man nėra įdomus. Manau, kad šiuolaikinis vyras yra pažengęs gerokai toliau nei tos standartinės klišinės temos.“

Pašnekovas neslėpė, kad jam, dar tradicinių vyrų kartos atstovui, nebuvo lengva išsivaduoti iš stereotipų, tačiau galiausiai pavyko save pažinti. E.Ramanausko teigimu, visiems vyrams yra būtina sulėtinti gyvenimo tempą ir skirti daugiau laiko skaitymui, nes tik taip jie gali tobulėti, siekti emocinės brandos.

Nors lengviausia vartotojų dėmesį patraukti skandalingomis viršelio istorijomis, žurnalo kūrybos vadovas sakė niekada nebandantis eiti trumpiausiu keliu – vyrų susidomėjimą visuomenėje vykstančiais socialiniais pokyčiais jis renkasi skatinti palaipsniui.

Visą tinklalaidės „Šiuolaikiniai vyrai“ pokalbį galite išgirsti čia (arba 15min KLAUSYK programėlėje, taip pat Spotify, Podbean, Google ir Apple Podcasts ir kt. platformose).

Tinklalaidės naujienas ir anonsus galite sekti socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius