Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 patarimai, kurie padės užauginti moteris gerbiantį sūnų

Vyro pagarba moteriai ugdoma nuo pat jo ankstyvųjų dienų ir didžiausias pavyzdys jam yra mama. Būtent dėl to kiekvienos motinos pareiga – užauginti moteris gerbiantį ir mylintį vyrą.
Motina su vaiku
Motina su vaiku / „Shuterstock“ nuotr.

Tad jei norite, kad užaugęs jūsų sūnus su dailiosios lyties atstovėmis elgtųsi tarsi tikras džentelmenas, atsižvelkite į šiuos portale womanitely.com atskleistus patarimus ir nepamirškite jų pritaikyti kasdieniame savo sūnaus auklėjime.

Dalykitės savo sėkme su sūnumi

Jūsų sūnus privalo žinoti, kad moteris tiek pat turi teisę būti sėkminga, kaip ir vyras. Kad ji taip pat turi tikslų ir pakankamai ryžto, stiprybės bei galios juos pasiekti. Jūs neprivalote būti turtinga verslininkė, kad savo pasiekimais galėtumėte džiaugtis su savo sūnumi. Jūs jau dabar esate sėkminga mama, tad leiskite žinoti tai savo sūnui kiek įmanoma dažniau.

Taip pat dažniau pakalbėkite su sūnumi apie kitas sėkmingas pasaulio moteris, kad jūsų sūnus suprastų ir žinotų, jog sėkmei netrukdo nei rasė, nei religija, nei – juo labiau – lytis. Priminkite savo sūnui ir tai, kad kiekviena moteris yra laisva pasirinkti tokį gyvenimo būdą, kuris jai yra priimtinesnis, ir siekti aukštumų tiek karjeroje, tiek ir puoselėjant šeimą.

Nekalbėkite blogai apie jo tėvą

Nesvarbu, ar esate ištekėjusi, ar skaudžiai išsiskyrusi, jokiu būdu nederėtų piktuoju žodžiu savo sūnui minėti jo tėvo. Jūsų sūnus turi suprasti, kad moterys taip pat turi gerbti vyrus. Jei gyvenate su jo tėvu, pasistenkite kuo mažiau pyktis sūnaus akivaizdoje.

Atminkite, kad net jei jūsų vyras jūsų ir negerbia, o dėl to jūs negalite nieko padaryti, tai dar nereiškia, kad ir jūs turite jo nekęsti ar atvirai reikšti neapykantą jam prie sūnaus. Valdykite savo emocijas ir leiskite viskam tekėti sava vaga. Kai sūnus užaugs, jis supras, kad tai jo tėtis buvo neteisus.

Aptarkite moterų teises

Žinoma, ne nuolat ir ne kasdien, bet bent jau retkarčiais apie tai atvirai ir nuoširdžiai tikrai vertėtų pakalbėti. Pradėkite nuo istorinių faktų, jūsų sūnui derėtų žinoti, kaip atkakliai moterys kovojo dėl lygių teisių ir kad jos yra vertos meilės ir pagarbos. Tik jokiu būdu neįdiekite savo sūnui kaltės dėl to, jog jis gimė vyru, leiskite jam žinoti, kad tiek pat ir kai kurie vyrai patiria lyčių diskriminaciją.

Netenkinkite visų sūnaus užgaidų

Žinoma, kiekviena motina siekia, kad jos sūnus būtų laimingas, tačiau tai dar tikrai nereiškia, kad privalote tenkinti kiekvieną savo sūnaus užgaidą ar pernelyg jį lepinti. Kitaip užauginsite vyrą, kuris manys, jog kiekviena moteris privalo padaryti viską, kad būtų patenkinti jo poreikiai ir norai. Išmokite pasakyti „ne“, kai tai padaryti reikia ir nereaguokite į jo ašaras ir verkšlenimus. Tai pareikalaus didelės stiprybės, tačiau tik tokiu atveju užauginsite tvirtą ir moteris gerbiančią asmenybę.

Nekalbėkite blogai apie kitas moteris

Galbūt jums ir nepatinka, kaip rengiasi jūsų bendradarbė, ar kaip su jumis bendrauja jūsų vyro mama, sesuo ar teta, tačiau tai tik jūsų, ne jūsų sūnaus, reikalas, todėl pasistenkite kitų moterų prie jo neminėti piktuoju.

Kitu atveju jūsų sūnus manys, kad vienos moterys nusipelnė daugiau pagarbos ir yra geresnės už kitas, o tokio požiūrio jūs jam tikrai nenorėtumėte įdiegti.

Įtraukite jį į buities darbus

Motinos itin retai prašo savo sūnų, ypač jei turi dar ir dukrą, padėti joms ruošiant maistą, valant namus ar atliekant kitus buities darbus. Tačiau nustatyti pavyzdį savo sūnui nuo pat vaikystės yra be galo svarbu, o juo galite tapti jūs su vyru. Pademonstruokite, kad namuose tiek pat tvarkytis privalo ir vyras, ir moteris. Tad net jei ir turite dukrą, neužkraukite visų darbų vien tik jai, išmokykite broliuką jai visuomet padėti.

Užauginti vaiką, kuris gerbtų ir mylėtų moteris, nėra siaubingai sunku, tačiau šios problemos ir ignoruoti nederėtų. Nepamirškite, kad visų pirma, jūsų sūnus ateityje taip pat bus vyras ir tėvas, tad pasistenkite, kad jis gerbtų savo žmoną bei visas pasaulio moteris. Juk kitaip ir jūs pati iš jo pagarbos vargu ar sulauksite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius