Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti sėkmės istorijų konkurso „Žingsniai 2023“ nugalėtojai

Penktadienį sostinės viešbučio „Radisson Blu Lietuva“ konferencijų salėje įvyko kasmetinė, jau tradicinė, Europos socialinio fondo lėšomis (ESF) finansuotų projektų vykdytojų konferencija „Sėkmė prasideda nuo drąsos žengti pirmąjį žingsnį“, rašoma pranešime žiniasklaidai. Renginį vainikavo iškilmingi konkurso „Žingsniai 2023“ apdovanojimai.
Sėkmės istorijų konkurso „Žingsniai“ dalyviai
Sėkmės istorijų konkurso „Žingsniai“ dalyviai / Renginio organizatorių nuotr.

Apdovanojimų metu visiems konkurso dalyviams buvo įteiktos padėkos ir dovanos, o autorinės skulptoriaus Mariaus Zavadskio sukurtos statulėlės atiteko penkiems dalyviams, kurie naujienų portale 15min.lt skelbtame balsavime sulaukė daugiausiai skaitytojų balsų.

Nuo gimimo klausos negalią turintis Domantas Čikota, nepaisydamas stereotipų ir gausybės kliūčių, įrodė, kad pasiekti svajonių galima ryžtu ir dideliu atkaklumu. Jo pasakojimas „Žingsnių 2023“ sėkmės istorijų balsavimo etape sulaukė daugiausiai portalo 15min.lt skaitytojų balsų – net 402-iejų.

Renginio organizatorių nuotr./Lina Nevinskienė ir Domantas Čikota
Renginio organizatorių nuotr./Lina Nevinskienė ir Domantas Čikota

Iš 2532 balsavime dalyvavusių skaitytojų daugiausiai balsų skyrė ir įkvepiančioms pokyčiams Domanto Navicko (368), automobilius ir mokytojavimą sėkmingai suderinusio Edvino Černausko (300), pašaukimą kulinarijai atradusios Editos Paldavičiūtės (287) ir rekordų siekiančio Mariaus Montiko (228) istorijoms. Šių herojų pasakojimai, kartu su dar penkių, kurie rikiuojasi balsavimo dešimtuke, buvo pateikti ir specialiuose videoreportažuose.

Renginio organizatorių nuotr./Lina Nevinskienė ir Edvinas Černauskas
Renginio organizatorių nuotr./Lina Nevinskienė ir Edvinas Černauskas

Anot Europos socialinio fondo direktorės Linos Nevinskienės, šis „Žingsnių“ renginys – išskirtinis, vainikuojantis visą 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos laikotarpį: „Ir nors investicijos į žmogų nėra taip lengvai matomos plika akimi, kaip investicijos į infrastruktūrą, šiuo laikotarpiu gimė šimtai, jei ne tūkstančiai, sėkmės istorijų. Jos visos – apie žmones, kurie dalyvavo įvairiose investicijų į žmogų projektinėse veiklose ir iš esmės pakeitė savo gyvenimą, o kai keičiasi jis – keičiasi ir visa aplinka“.

Renginio organizatorių nuotr./Marius Montikas ir Lina Nevinskienė
Renginio organizatorių nuotr./Marius Montikas ir Lina Nevinskienė

Anot L. Nevinskienės, sėkmės istorijomis dalintis būtina, jos gali tapti taip reikalinga mokyvacija visiems, dar neišdrįsusiems žengti to pirmojo žingsnio: „ Taip pat visi žinome, kaip svarbu yra sulaukti ir tinkamo palaikymo, kuomet ruošiamės pokyčiams. Taigi labai dėkoju visoms organizacijoms bei jų partneriams, be kurių įsitraukimo visuomenei svarbūs projektai nebūtų pasiekę tų, kuriems labiausiai reikia paramos“.

Renginio organizatorių nuotr./Marius Montikas ir Lina Nevinskienė
Renginio organizatorių nuotr./Marius Montikas ir Lina Nevinskienė

Įveikęs save, gali įveikti bet kokią viršukalnę

Metinės konferencijos metu buvo apžvelgti ESF projektų iš 2014-2020 m. veiksmų programos sėkmės istorijos, projektų vykdytojai dalinosi iššūkiais ir patirtimi, savo srities profesionalai – vertingomis įžvalgomis, kaip mūsų sprendimus, tikslų siekimą ir rezultatus veikia ne tik profesinės kompetencijos, tačiau ir emocinis raštingumas, kaip drąsa įveikti asmenines ribas gali pakeisti visą aplinką ir atnešti stulbinančių rezultatų, ir kt.

Apie tai pasakojo pirmasis „Human IPO“ Baltijos šalyse Antanas Bernatonis, personalo ekspertė, psichologė Inga Staniūnė, taip pat Paramos vaikams centro projektų kordinatorė, psichologė Indrė Mačiūnė, Valakupių reabilitacijos centro Profesinės reabilitacijos skyriaus vadovė, sertifikuota EQUASS auditorė ir konsultantė, ekspertė Natalja Markovskaja.

Saulius Damulevičius – pirmasis lietuvis, įkopęs į Gašerbrumo I (8080 m) viršūnę, tikino, kad norint sėkmingai įgyvendinti projektą, koks jis bebūtų, labai svarbus ir moralinis nusiteikimas. Pasitelkęs pavyzdžius iš ekspedicijų į pavojingiausias viršukalnes, jis teigė: „Nors fizinis pasirengimas ekspedicijose labai svarbus, tačiau norint sėkmingai šturmuoti viršukalnę, pirmiausiai turi būti pasiruošęs morališkai. O įveikęs save, gali įveikti bet kokią viršukalnę. To jums ir linkiu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius