-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaiko kambaryje – krūvos žaislų, o jis žaidžia tik su vienu? Patarimai, kaip to išvengti

Vaikas turi kalną žaislų, tačiau žaidžia tik su vienu? Arba išvis nežaidžia? Kuomet reikalauja vis naujų? Ne visi šių dienų žaidimai įtraukia. Žaislas – tai įrankis, skatinantis kuo daugiau veikti, mąstyti, kurti ir taip pasiruošti gyvenimui. Jei žaislas ribotas, ribotas ir žaidimas – tuomet ruošiantis gyvenimui reikia naujų žaislų.
Sostinės vaikų daržels – „Ąžuolas“
Žaislai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VšĮ „Pilni namai“ edukologė Greta Kacinauskaitė-Ivanauskienė pranešime žiniasklaidai pataria, kokį žaislą pirkti vaikui, kad šis nepabostų ir nepapildytų jau turimos žaislų krūvos.

  • Pirmiausia „neapipilkite“ vaikų žaislais. Pirkite vieną žaislą, taip ugdydami saikingą ateities vartotoją. Vaikas gavęs mažiau žaislų labiau juos vertins ir atkreips dėmesį.
  • Antra, rinkitės žaislus, kurie skatintų vaiko mąstymą, kūrybiškumą ir įsitraukimą į žaidimą, o ne atimtų juos iš vaiko. Pvz. nesiūlome pirkti lojančio ir vaikščiojančio šunelio-roboto, kadangi, palyginus su paprastu pliušiniu šuneliu, jis atima galimybę iš vaiko įsivaizduoti, imituoti jo judėjimą, įgarsinti jį.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centras
  • Puiku, jei žaislas būtų daugiafunkcinis. Tikėtina, kad tokiu žaislu vaikas naudosis ilgiau norėdamas išbandyti jo galimybės. Taip pat, tikėtina, kad toks žaislas lavins daugiau vaiko gebėjimų.
  • Atkreipkite dėmesį į žaislo turinį, kokias vertybes ir nuostatas jis diegia. Svarbi ir medžiaga, iš kurios žaislas pagamintas. Atminkite, kad ugdome pavyzdžiu, tad pirkdami natūralių medžiagų žaislus, mokome vaikus ekologiškumo, atsakingo vartotojiškumo.
  • Rinkitės medžiagomis, dizainu, idėjomis, technologijomis šiuolaikinius žaislus. Modernumas ir naujoviškumas prikausto dėmesį labiau nei kasdien matomi objektai. Tai gali būti ir tradiciniai žaislai su šiuolaikiškomis technologijomis (pvz. konstruktorius su magnetu).
  • Atsižvelkite į vaiko troškimus bei pomėgius, bet nepamirškite, kad Jūs kuriate vaiko aplinką. Atidžiai rinkdamiesi žaislus galite maksimaliai ją praturtinti ir padovanoti dar didesnę dovaną vaikui, nei pats žaislas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius