Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 įdomių, bet paprastų būdų sužinoti apie savo sveikatą be gydytojo

Nors kai kurie būdai gali jums pasirodyti keisti, tačiau visiškai numoti į juos ranka nereikėtų. Jei nerimaujate, paprasčiau yra nueiti pas gydytoją ir įsitikinti, kiek pagrįstos yra jūsų abejonės.
Ko negalime padaryti su savo kūnu
Liežuvis. / Fotolia nuotr.

1. Skonis

Patepkite mėlynų maistinių dažų ant vatos tamponėlio ir patrinkite juo liežuvį. Padedami didinamojo stiklo suskaičiuokite, kiek mėlynų taškelių yra ant jūsų liežuvio. Jei suskaičiavote daugiau nei 20 taškelių, turite neįtikėtinai gerus skonio receptorius.

Tačiau turėti stipresnį skonio pojūtį gali būti ne itin geras dalykas. Šis reiškinys gali būti susijęs su kai kurių vėžio rūšių išsivystymu. Pavyzdžiui, daržovės, tokios kaip brokoliai, kopūstai ar briuseliniai kopūstai turi kartumo, todėl gali apsaugoti nuo vėžio. Tačiau šios daržovės gali būti pernelyg intensyvaus skonio būtent žmonėms su jautresniais receptoriais. Galite brokolinius bei kitus kopūstus valgyti su ryžiais ar bulvėmis, jei norite neutralizuoti jų kartumą.

2. Skysčių kaupimasis

Jei gersite daugiau vandens, padėsite organizmui išvalyti druską ir sumažinti skysčių kaupimąsi.

Tvirtai nykščiu spūstelėkite keliose kojų vietose. Ar tose vietose liko baltų įspaudų kelias sekundes po to, kai patraukėte nykštį? Jei taip, jūsų organizme kaupiasi skysčiai, ypač jei pastebėjote, jog kulkšnys ir keliai atrodo putlesni. Pabandykite sumažinti druskos kiekį ir perdirbtų produktų vartojimą. Jei gersite daugiau vandens, padėsite organizmui išvalyti druską ir sumažinti skysčių kaupimąsi.

Taip pat skaitykite: Riebalai ant pilvo: 5 tipai ir 5 strategijos jų atsikratyti

3. Geležies trūkumas

Ištieskite ranką aukštyn ir ištieskite pirštus. Jūsų delnas gali pabalti, bet jei tamsios linijos ant delno irgi pabalo, tuomet tai gali būti anemijos požymis, o tai susiję su geležies trūkumu. Pasitarkite su gydytoju ir pasidarykite kraujo tyrimus. Jei jūsų organizmui trūksta geležies, į mitybą įtraukite daugiau mėsos ir žalių lapinių daržovių.

4. Maisto virškinimas

Šaukštelį sodos išmaišykite stiklinėje vandens ir išgerkite. Ar atsirūgimas ateina iškart? Jei taip, tuomet viskas gerai. Šarminio elemento patekimas į rūgštinę terpę (jūsų skrandį) sukelia dujas, o jei atsirūgimo nėra, tuomet reiškia, jog rūgščių lygis skrandyje nėra pakankamas. Vadinasi, organizmas nepasisavina visų medžiagų, todėl gali išsivystyti vitaminų trūkumas.

Taip pat skaitykite: Anemija – nepastebima, bet pavojinga kraujo liga

Shutterstock nuotr./Vyro skrandis.
Shutterstock nuotr./Vyro skrandis.

5. Regėjimas

Ženkite 20 didelių žingsnių nuo pastatytos mašinos. Ar aiškiai matote jos numerį? Bet koks neaiškumas ir susiliejęs vaizdas gali būti ženklas, jog jūsų regėjimas nėra pakankamai geras vairuoti automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius