Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 eteriniai aliejai, kurie padės žiemą jaustis budriau ir sveikiau: pasižymi antivirusinėmis savybėmis, saugo nuo peršalimo

Žiemos sezonas mums kelia malonias emocijas su nosį kutenančiu šaltuku ir artėjančiomis jaukiomis šeimos šventėmis, tačiau kartu su atvėsusiais orais atkeliauja ir peršalimo simptomai, saulei pasislėpus trūksta energijos ir jaučiasi kiek melancholinės nuotaikos. Kvapų ekspertė Erika Daugėlaitė pateikia svarbiausius aliejus žiemai, kurie neabejotinai išsklaidys slogutį ir padės pasijausti žvalesniems, sveikesniems ir budresniems.
Kvapų ekspertė Erika Daugėlaitė
Kvapų ekspertė Erika Daugėlaitė / Pranešimo autorių nuotr.

Remdamasi asmenine patirtimi, Erika iš mėgstamiausių kvapų surinkti žiemos aliejų vaistinėlę visiems gyvenimo atvejams. Sakoma, kad eteriniai aliejai yra daugiafunkciai, jie ne tik grynina orą, suteikia energijos, bet ir prevenciškai naudojami siekiant apsisaugoti nuo virusų ir kvėpavimo takų uždegimų.

Citrinų eterinis aliejus yra nepakeičiamas ryto kvapas“, – teigia „Provanso kvapų“ įkūrėja ir kvapų ekspertė E.Daugėlaitė.

Citrinų eterinis aliejus yra gaunamas iš citrinų žievelių, jo aromatas yra aktyvus ir tonizuojantis. Tyrimai rodo, kad šio aliejaus įkvėpimas pagerina nuotaiką, žmogus jaučiasi energingesnis ir žvalesnis.

Taip pat citrinų aliejus gali sumažinti pykčio lygį, jis stimuliuoja serotonino ir dopamino kiekį organizme, kurie skatina žmogų jaustis laimingesniu ir labiau džiaugtis gyvenimu.

Rozmarinų eterinis aliejus yra ganėtinai aitroko kvapo, tačiau jis puikiai dera su citrinų aliejumi. Rozmarinų aliejus kelia tonusą ir išbudina miegalius.

Aromaterapeutai teigia, kad būtent jis veikia atmintį, darbo našumą ir koncentraciją. Jei šitokių aliejų energijos užtaisą naudosime oro difuzijai, pajausime, kad galime išlaikyti kur kas ilgesnį dėmesį dirbdami, mokydamiesi ar ruošdamiesi egzaminams. „Tai gali būti puikus pakaitalas kavos puodeliui ar saldžiam energetiniam gėrimui“, – sako kvapų ekspertė.

Rozmarinų eterinis aliejus veikia atmintį, darbo našumą ir koncentraciją.

Žiemos periodas neįsivaizduojamas be pipirmėčių eterinio aliejaus. Šaldantis, intensyvus aliejus yra išgaunamas iš pipirmėčių lapų. Jo cheminėje sudėtyje yra gausu mentolio. Grynas, aukštos kokybės pipirmėčių aliejus yra labai koncentruotas, todėl jis naudojamas labai mažomis dozėmis.

Netradicinės medicinos žolininkai, homeopatai ir aromaterapeutai teigia, kad pipirmėčių aliejus pasižymi tokiomis savybėmis, kaip: mažinantis skausmą, pykinimą, gerinantis kraujo mikrocirkuliaciją, valantis orą, turintis antivirusinių savybių.

123RF.com nuotr./Pipirmėčių eterinis aliejus
123RF.com nuotr./Pipirmėčių eterinis aliejus

„Jei jaučiate peršalimo ar slogos simptomus, pabandykite kelis lašus pipirmėčių eterinio aliejaus sumaišyti su saujele druskos ir įberkite į karštą vandenį. Įkvėpę tokių garų, jausite kur kas lengvesnį kvėpavimą“, – sako E.Daugėlaitė.

Jei jaučiame, kad mūsų imunitetas silpsta, čiobrelių eterinis aliejus yra puikus pagalbininkas. Čiobrelių eteriniame aliejuje, priklausomai nuo jo rūšies, gausu - karvakrolio arba timolio. Įrodyta, kad karvakrolis padeda esant kvėpavimo takų negalavimams, jis nepakeičiamas natūralus antibiotikas. Timolis yra puikus antioksidantas, taip pat skirtas kvėpavimo takams, plaučių uždegimui gydyti. Čiobrelių eterinio aliejaus 6 lašus sumaišę su baziniu aliejumi pabandykite ištepti krūtinę arba išmasažuoti pėdas. Šis aliejus gali būti puiki apsauga nuo žiemos ligų: bronchito, gripo ar peršalimo ligų.

Raudonėlių eterinis aliejus vainikuoja visą žiemos aliejų penketuką. Ypač stiprus aliejus, kuriame taip pat gausu karvakrolio. Raudonėlių eterinis aliejus yra plačiai pripažintas, kaip turintis antivirusinių ir priešuždegiminių savybių. Jis labai dera su čiobrelių ir rozmarinų aliejais. „Jei naudosime mišinius iš kelių eterinių aliejų, poveikis mūsų savijautai bus tikrai stipresnis“, – sako ekspertė.

Visus eterinius aliejus reikėtų vartoti labai atsakingai ir saikingai. Jei tiksliai nežinote, kaip dozuoti eterinį aliejų, pasitarkite su aromaterapijos specialistais arba šeimos gydytojais, sako E.Daugėlaitė. Mažuose lašeliuose slypi didelė jėga, tik vertėtų žinoti ir pasigilinti, kaip naudoti eterinius aliejus, kad gautume iš jų naudos sau ir savo namiškiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius