-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21

Atsako specialistas: ką būtina žinoti apie hemorojų, bet gėda paklausti

Apie kai kurias ligas kalbame drąsiai ir nedelsdami ieškome pagalbos, o apie tam tikras prabilti nepaprastai sunku, juolab – išdrįsti kreiptis į medikus. Viena iš tokių ligų – hemorojus. Kaip nuotolinėje Santaros klinikų transliacijoje pasakojo gydymo įstaigos abdominalinės chirurgijos gydytojas prof. Tomas Poškus, su hemorojaus simptomais statistiškai susiduria kas antras žmogus. Kaip ir kada galima gydyti šią ligą patiems, o kada būtina kreiptis į gydytoją?
Toma Poškus ir asociatyvi nuotr.
Toma Poškus ir asociatyvi nuotr. / 15min ir 123.rf.com nuotr.

Kaip pasiskirsto sergamumas

„Teigiama, kad su hemorojumi susiduria kas antras žmogus. Taigi bėda iš tiesų labai dažna, nors patikimų sergamumo duomenų Lietuvoje mes neturime, o ir pasauliniai duomenys nėra išsamūs. Mat, ne visi žmonės, jaučiantys hemorojaus simptomus, kreipiasi į gydytojus. Neretai žmonės bando gydytis patys ir daliai jų iš tiesų visai neblogai pavyksta“, – teigė medikas.

Su hemorojumi gali susidurti bet kokio amžiaus žmonės, taip pat ir jauni. Dažnai tai būna vienintelė problema, dėl kurios pastariesiems tenka kreiptis į gydytoją, nes jauni žmonės paprastai būna pakankamai geros sveikatos. Vyresni žmonės turi ir kitų bėdų, kurios netgi sudėtingesnės, todėl hemorojus nueina į antrą planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius