Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

E.Subata: tam tikras alkoholio kiekis per savaitę rodo, kad jau turite bėdą

Alkoholio vartojimo dažnumas ir kiekiai – nepaliauja kelti diskusijų. Vieniems atrodo normalu savaitgalį pakelti bokalą su draugais, kitiems – kas vakarą ištuštinti taurelę „dėl sveikatos“. Net lietuviška liaudies medicina gausi patarimų gydytis alkoholio užpiltinėmis nuo įvairiausių negalavimų.
Emilis Subata
Emilis Subata / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors medikai vis primena, kad sveikiausia – apskritai atsisakyti tauriųjų gėrimų, ne visiems tai atrodo priimtina. Respublikinio priklausomybės ligų centro direktorius Emilis Subata patvirtino, kad yra alkoholinių gėrimų kiekis, kurį specialistai laiko nekenksmingu. Tačiau net ir vartojant atsakingai galima nepastebėti, kaip atsiduriame kitoje, žalingo alkoholio vartojimo, pusėje.

Lietuvoje gauti pagalbą gydytis priklausomybę nuo alkoholio paprasčiau tiems, kurie rytą pradeda ir vakarą baigia svaigindamiesi. O tiems, kas jaučia artėjančią problemą, tačiau dar nėra galutinai įklimpę – sudėtingiau. Visgi, yra būdų, kaip galima sau padėti patiems ir užkirsti kelią sunkiai bei visa griaunančiai ligai. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Gydytojas papasakojo, kiek alkoholio galima suvartoti per savaitę, o kada jau derėtų sunerimti. Priklausomybės ligų centro vadovas atskleidė, kad į juos kreipiasi įvairiausių socialinių sluoksnių pacientai. Tėra tik mitas, kad į alkoholio liūną įklimpsta tik asocialūs arba tik stipriuosius gėrimus vartojantys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius