Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai atskleidžia 5 paslaptis, kaip įgauti daugiau energijos

Nuovargis kamuoja net tada, kai, atrodytų, miegate pakankamai? Svarbu išsiaiškinti, kas sukelia nuovargį ir energijos trūkumą rytais. Tai gali būti lėtinis stresas, vitaminų trūkumas, prasta miego kokybė, nesveika mityba bei pasyvus gyvenimo būdas. Tarptautinės įmonės Herbalife Nutrition mitybos ir sporto ekspertai atskleidžia 5 paslaptis, kurios padės jaustis energingesniems ir produktyvesniems dienos metu.
Energijos šaltinis
Energijos šaltinis / Partnerio nuotr.

1. Vanduo

Rudenį ir žiemą žmonės linkę mažiau gerti vandens. Nors kasdien suvartojamo vandens kiekis kiekvienam yra skirtingas, specialistai rekomenduoja išgerti bent 2 litrus.* Be to, šaltuoju metų laiku puikiai tinka ir žolelių arbatos.

„Organizmui vanduo – gyvybės šaltinis. Jis palaiko medžiagų apykaitos procesus bei gerina virškinamojo trakto veiklą. Tik pabudus rekomenduojama išgerti didelę stiklinę šilto vandens“, – sako Herbalife Nutrition ekspertė Linda Patkovska.

2. Subalansuoti pusryčiai

Dažnai žmonės dėl daugybės įvairių priežasčių yra linkę nevalgyti pusryčių. Tačiau subalansuoti pusryčiai gali padėti stabilizuoti visos dienos mitybą ir išvengti persivalgymo prieš miegą. Būtent pastarasis neretai tampa prasto miego priežastimi.

Subalansuoti ir baltymais praturtinti pusryčiai suteikia visus būtinus mikro ir makro elementus, padedančius atstatyti per naktį išeikvotą energijos kiekį. Organizmas dirba visą parą – naktį sunaudojama daug energijos kvėpavimo ir širdies veiklai palaikyti.

Herbalife Nutrition mitybos ekspertė Anastasia Kurginian pataria į kasdienę mitybą įtraukti žuvį, omega-3 riebalų rūgštis, fermentuotas daržoves – raugintus kopūstus, burokėlius, kombuča, o taip pat ir riešutus, sėklas, granatus, uogas, špinatus, jogurtą bei kalakutieną.

3. Rūpestis sveikata šiandien padeda išvengti problemų ateityje

Žmogaus savijauta – tai gyvenimo kokybės pagrindas. Svarbu rūpintis savimi kasdien ir neatidėlioti to ateičiai – tai padės išlikti stipriems ir jaunatviškiems kur kas ilgiau.

„Azoto oksidas yra natūraliai organizme atsirandančios dujos, skatinančios normalią kraujo ir kraujagyslių cirkuliaciją. Niteworks** – tai naktinis maisto papildas su L-argininu, L-citrulinu ir vitaminais***. L-arginino poveikis sveikatai ir azoto oksido**** pirmtakams tapo kruopščių tyrinėjimų objektu“, – pabrėžia A. Kurginian.

Partnerio nuotr./Herbalife
Partnerio nuotr./Herbalife

4. Tinkamas miego režimas

Rytinei organizmo savijautai įtakos turi ir miego valandų skaičius. Specialistai pataria ruoštis miegui ne vėliau kaip 22-23 val. ir miegoti bent 8 valandas. Elektroniniai prietaisai slopina melatoniną ir skatina organizmo budrumą, todėl rekomenduojama bent 1 val. prieš miegą jais nesinaudoti.

Virškinimo procesas reikalauja daug energijos, todėl nereikėtų valgyti prieš pat miegą. Jeigu žmogus eina miegoti persivalgęs, jo miego kokybė bus blogesnė.

5. Sportas

Sportas yra ypač svarbi sveiko gyvenimo būdo dalis. Reguliari fizinė veikla padeda palaikyti kūno formas, užtikrina gerą širdies darbą, pakelia nuotaiką, gerina miego kokybę ir suteikia papildomos energijos.

„Nesudėtinga mankšta ryte didina deguonies ir laimės hormonų kiekį organizme, skatina medžiagų apykaitą, dėl kurios sudeginama daugiau kalorijų dienos metu. Sudėtingesnes treniruotes rekomenduojama atlikti 14-19 valandomis, kai žmogaus kūno temperatūra yra optimali, raumenys, širdies bei kraujagyslių sistema veikia efektyviausiai. Jei dienos metu nėra laiko mankštai, tuomet vakare puikiai tinka nesudėtingos treniruotės, kurios gali pagerinti miego kokybę*****“, – teigia L. Patkovska.

Kita vertus, atliekamos mankštos laikas ir intensyvumas – labai individualus dalykas, priklausantis nuo žmogaus gyvenimo būdo.

*Prieš keisdami vandens vartojimo įpročius, pasikonsultuokite su specialistu.

**Maisto papildas. Maisto papildai nepakeičia visavertės ir subalansuotos mitybos.

*** Bai et al (2009). Am J Clin Nutr, 89(1), 77-84; Fayh et al (2013). European journal of nutrition, 52(3), 975-983; Miller AL. (2006). Alternative Medicine Review, 11(1), 23 – 29; Oka et al (2005). Vascular Medicine, 10, 265 – 274;

Rytlewskiet al (2005). European Journal of Clinical Investigation, 35, 32 – 37; Smith et al (2006). J Thorac Cardiovasc Surg, 132(1), 58 – 65.

**** Jei klientui taikomas specialus gydymas arba jis turi lėtinių ligų, prieš keisdamas savo mitybą ir integruodamas Herbalife Nutrition produktus į ją, turėtų pasitarti su savo gydytoju.

***** Jei nusprendėte keisti sporto planą, prieš tai pasikonsultuokite su specialistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius