TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gimęs Neitanas svėrė mažiau nei cukraus pakelis: iškentė 9 kraujo perpylimus ir 3 operacijas

Neitanui – vieneri. Tai labai judrus, smalsus ir gyvybingas vaikas. Panašu, kad jis ne tik skubėjo kuo greičiau ateiti į šį pasaulį, bet ir nori sparčiai jį patirti. Šiuo metu jis džiugina savo tėvus jau aiškiai galėdamas ištarti keletą žodžių. Tiesa, jo gimimo istorija nuspalvinta visai kitokiomis emocijomis.
Neitanas
Neitanas / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip pasakoja jo mama Gabija Patricija Popaitė, Neitanas gimė būdamas vos 25 savaičių ir svėrė mažiau nei cukraus pakelis – 788 gramus. Naujagimiui teko iškęsti 9 kraujo perpylimus ir 3 operacijas. Dabar, būdamas vienų metukų ir 4 mėnesių, Neitanas sveria jau beveik 10 kilogramų.

Asmeninio albumo nuotr./Neitanas
Asmeninio albumo nuotr./Neitanas

„Nėštumas nuo pat pradžių atrodė paprastas ir lengvas. Savijauta buvo gera, mažylis buvo labai lauktas ir jokių komplikacijų tikrai nejaučiau. Kai lankydavausi pas gydytojus, jie taip pat patvirtindavo, kad viskas yra gerai, visi tyrimai buvo puikūs.

Tačiau, būdama šeštą mėnesį nėščia, netikėtai pasijutau blogai. Maniau, kad pervargau, tačiau naktį prasidėjo kraujavimas... Pati išsikviečiau greitąją pagalbą ir medikų buvau nuvežta į Tauragės ligoninę. Paaiškėjo, kad prasidėjo priešlaikinis gimdymas, o ši ligoninė neturi sąlygų priimti ankstukus, todėl greitosios pagalbos automobiliu išskubėjome į Kauno klinikas. Kodėl prasidėjo gimdymas, niekas tiksliai negalėjo pasakyti ir atsakymo nėra iki šiol“, – prisiminė moteris.

Po gimdymo ligoninėje jiems teko praleisti 125 dienas. Jau 4-ą dieną po gimimo berniukui buvo atlikta pirmoji operacija, po kurios mažyliui buvo suformuota stoma, su kuria jis gyveno beveik metus.

„Kai po keturių mėnesių grįžome namo, kurį laiką vis dar nebuvo dingę jausmai, kuriuos teko išgyventi, matant savo sūnaus kovą už gyvenimą pirmaisiais gyvenimo mėnesiais. Dabar Neitanas vis dar toks pat kovotojas, koks buvo pirmaisiais savo gyvenimo mėnesiais. Jis labai stengiasi išmokti vaikščioti, pats valgyti ir jam tai puikiai sekasi!

Neitanas labai judrus, moka gražiai ir aiškiai pasakyti kelis žodžius, labai greitai išmoksta viską atkartoti, ypač grimasas. Jam labai patinka žmonių dėmesys, jis puikus visų draugas“, – tikino laiminga mama.

Asmeninio albumo nuotr./Neitanas
Asmeninio albumo nuotr./Neitanas

Kitiems ankstukų tėveliams ji norėtų palinkėti tikėjimo savo mažyliais, net, kai situacija yra sudėtinga. Būdami su savo mažyliu, lankydami jį, net, jeigu jis guli inkubatoriuje, mes perduodame jam savo tikėjimą, palaikome ir skatiname sveikti, kad kuo greičiau galėtų grįžti namo, į savo šeimą.

Norintys paaukoti paramos projektui „Ankstukai“, globojančiam ir teikiančiam finansinę paramą anksčiau laiko gimusiems kūdikiams, tai gali padaryti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius