Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 06

Ginekologas T.Lūža – apie gimdymą po 35-erių: pasiruošimą, rizikas ir gerąją pusę

Vis daugiau moterų nėštumą atideda vėlesniam laikui. Sakoma, kad 35-eri yra ta riba, iki kurios būtų gerai pagimdyti, nes peržengus ją atsiranda gerokai daugiau rizikų tiek pastoti, tiek išnešioti sveiką naujagimį. Apie nėštumą vėlesniame amžiuje, gerąsias to puses ir galimas rizikas kalbamės su Regioninės Telšių ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėju gydytoju akušeriu ginekologu Tomu Lūža.
Nėščia moteris.
Nėščia moteris / 123RF.com nuotr.

Akušeris ginekologas T.Lūža sako, kad nėštumas yra kiekvienos moters apsisprendimo reikalas ir nėra termino, tinkamo gimdyti, kuriuo vadovaujantis moteriai galėtum uždrausti pastoti.

„Tai yra pasirinkimo reikalas. Aišku, galime kalbėti apie fiziologiškai apibrėžtas galimybes. Einant link jūsų klausimo apie terminus, manoma, kad po 35 metų atsiranda gerokai daugiau įvairių rizikų pastoti ir daug sunkiau išnešioti sveiką naujagimį, nes tada padidėja genetinių ligų rizika, pagal literatūrą – daug dažniau pasitaiko ir tokios ginekologinės ligos kaip polipai, miomos, endomedriozė ir kitos, nebūtinai ginekologinės, kurios gerokai apsunkina moters sveikatą ir sumažina galimybę pastoti ir išnešioti kūdkį“, – sakė gydytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius