Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (II dalis)

Turite klausimų gyd. Jelenai Tulčinai?
Gydytoja
Gydytoja / „Fotolia“ nuotr.

Rašykite redakcijai el. paštu ji24.lt@ji24.lt ir gydytoja jums atsakys. Atsakymų ieškokite portale Ji24.lt.


Taip pat skaitykite: Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (I dalis)


Klausimas

Laba diena, norėjau paklausti, kaip reikėtų elgtis, jei kamuoja niežulys? Gydytojai nieko nerado, visi tyrimai geri. Naktimis pabundu nuo užėjusio niežėjimo po skirtingas vietas, kartais nugarą niežti, kartais pilvą ir pan. Ačiū, Giedrė P.

Atsakymas

Laba diena, Giedre, dėkui Jums už klausimą. Jūsų aprašomas niežulys gali turėti keletą priežasčių. Jeigu tyrimai nieko blogo nerodo ir nėra odos bėrimo, niežulys gali būti nervinės kilmės. Atlikus vegetatyvinį rezonansinį testą mūsų klinikoje Vilniuje, galėtume sužinoti, ar yra kokių papildomų priežasčių, kodėl šis simptomas Jus vargina.

Testas parodo, ar nėra Candida grybelinės infekcijos, parazitų, pirmuonių, sunkiųjų metalų, ar organizmui trūksta vitaminų, mineralų, mikroelementų. Taip pat tiriama paciento psichoemocinė būsena, kuri irgi gali būti Jūsų niežulio priežastis. Jeigu pageidaujate pasikonsultuoti, maloniai prašau skambinti telefonu 8 612 58 055.


Klausimas

Man 67 m., sergu hipotiroze, geriu tiroksiną 100. Dieną naktį visą kūną plėšo vidinis deginantis karštis, pila gausus prakaitas. Tyrimai geri. Tokia būsena alina nervų sistemą, pradedu jausti koordinacijos sutrikimus. Tai tęsiasi jau 17 metų. Ar galite padėti? Felicija R.

Atsakymas

Laba diena, gerb. Felicija, jeigu nėra vaistų perdozavimo, kuris galėjo nulemti hipotirozės virsmą į hipertirozę (padidėjusį skydliaukės aktyvumą) ir, kaip rašote, tyrimai geri, gali būti, kad tokia būsena Jus kamuoja dėl uždelstos alergijos maistui. Labai rekomenduočiau atlikti maisto netoleravimo tyrimą „Prime test“ mūsų klinikoje, kuris padės sužinoti, kurie maisto produktai alina Jūsų imunitetą.

Dėl netinkamo maisto žūsta limfocitai ir gaminasi toksinai, kurie kartu su krauju cirkuliuoja po visą organizmą, sukeldami įvairius negalavimus. Šiuo konkrečiu atveju tokie negalavimai gali būti Jūsų nurodomi simptomai. Norėdama įsigilinti į Jūsų problemą, siūlyčiau atvykti konsultacijai į mūsų kliniką, tuomet galėsiu atsakyti į visus klausimus. 


Klausimas

Sveiki, jau trejetą metų tirpsta dešinės kojos pėda ir tinsta nuo pėdos iki kelio. Darė elektroninę miografiją, bet priežastis nepaaiškėjo. Algirdas D.

Atsakymas

Sveiki, p. Algirdai, skaitant Jūsų laišką, iš karto kyla daugybė klausimų: ar neturite antsvorio, aukšto kraujospūdžio, kitų negalavimų? Jūsų aprašomo simptomo priežastys gali būti įvairios: antsvoris, dešinės kojos venų nepakankamumas, uždelsta alergija maistui. Būtų labai naudinga atvykti asmeninei konsultacijai į mūsų kliniką, kad nuspręstume, kuo galime padėti.  


Klausimas

Sveiki, mane kamuoja baisus stuburo skausmas kairėje stuburo pusėje, apatinėje dalyje. Skausmas eina per kairę koją, ji tvinkčioja, tirpsta, yra pasisukęs slankstelis juosmeninėj daly, kai buvau maža buvo daryta operacija spina bifida. Skausmas tiesiog mane luošina, nebežinau, kur kreiptis, daug gydymo būdų išbandžiau, ką patartumėt daryti? Nuoširdžiai dėkoju už atsakymą, Greta G.

Atsakymas

Laba diena, miela Greta, ačiū už klausimą. Jūsų atveju tikslinga būtų kreiptis į osteopatą. Jis turėtų Jums padėti. Jeigu visgi osteopato konsultacijoje jau buvote ir neradote išeities, norėčiau Jus asmeniškai pakonsultuoti. 


Klausimas

Sveiki, nuolat jaučiu mušantį karštį, būna karščio bangos, būna tiesiog karšta visą dieną, kai kitiems šilumos tikrai trūksta.

Anksčiau atrodė, kad karštis muša prieš mėnesines, o dabar pastebiu, kad beveik kasdien. Man 27 metai. Dar paminėsiu, kad visą gyvenimą stipriai prakaituoja delnai.  Justina.

Atsakymas

Laba diena, Justina, greičiausiai Jus kamuoja vegetacinės nervų sistemos sutrikimai. Juos lemia padidintas jautrumas, įvairios emocijos, tarp jų baimė, nerimas ir kt. Taip gali nutikti dėl hormoninės pusiausvyros sutrikimų (skydliaukės ar kitų endokrininės sistemos organų problemų).

Taip pat priežastis gali būti Jūsų vartojamas maistas. Jeigu valgote tuos produktus, kurie teršia Jūsų organizmą, sutrinka virškinamojo trakto funkcija, inkstų, kepenų veikla. O juk šie organai atsakingi už organizmo valymą. Nustatyti Jūsų negalavimo priežastį galima atlikus vegetatyvinį rezonansinį testą mūsų klinikoje Vilniuje.


Klausimas

Laba diena, turiu tulžies refliuksą. Kokių maisto produktų turėčiau atsisakyti, norėdama suvaldyti šią sveikatos problemą? Ingrida L.

Atsakymas

Laba diena, Ingrida, dėkoju Jums už klausimą. Subalansuota mityba šimtu procentų gali pašalinti Jus kamuojantį negalavimą. Tereikia atlikti maisto netoleravimo tyrimą mūsų klinikoje, pagal kurį Jums bus sudaryta individuali mitybos programa. Laikantis šio režimo 2–3 mėn., simptomai išnyks. Vienintelė sąlyga – būtina paisyti visų mitybos programos nurodymų.


Klausimus gydytojai siųskite el. paštu ji24.lt@ji24.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius