Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 06

Intuityvią mitybą praktikuojantis Vytautas: „Įveikiau sveikatos negalavimus, tapau laimingesnis“

Intuityviosios mitybos praktikas Vytautas Vaičaitis įsitikinęs, kad, pakeitę mitybą, galime pakeisti gyvenimą. „Pats, pradėjęs gilintis į mitybą, ne tik įveikiau sveikatos negalavimus, tapau energingesnis ir laimingesnis, bet džiaugiuosi, kad ir kitiems padedu susikurti sveiką ir laimingą gyvenimą“, – sako maisto alchemiku save vadinantis vyras.
Intuityvios mitybos praktikas Vytautas Vaičaitis
Intuityvios mitybos praktikas Vytautas Vaičaitis / Asmeninio archyvo ir 123rf.com nuotr.

– Kada mitybos tema jums tapo ypač įdomi?

– Ji man rūpėjo jau vaikystėje. Be to, mano mama, seneliai, tetos augindavo sodo ir daržo gėrybes, tad mačiau, iš kur maistas atkeliauja ant stalo. Valgydavome daug sveikų, natūralių produktų. O kai baigiau mokyklą ir tapau už save atsakingas, nusprendžiau išbandyti vegetaro kelią. Tokia mintis kilo ne atsitiktinai – nuo mažens mane vargino atopinis dermatitas, alergijos. Taip ir prasidėjo mano įdomi kelionė į platų mitybos pasaulį – daug eksperimentavau, išbandžiau naujus produktus, kai kurių atsisakiau ir stebėjau savijautą.

Taigi kelias iki taško, kuriame esu dabar, – labai ilgas. Žinoma, kelionė dar nesibaigė. Ir toliau gilinuosi į mitybos sritį. Bet turiu pasakyti, kad šis kelias nėra itin lengvas, jis reikalauja daug valios, pastangų, kantrybės, atidumo.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Vaičaitis
Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Vaičaitis

– Kokių rezultatų sulaukėte pakeitęs mitybą?

– Pakeitęs gyvenimo būdą, naujai atradęs gyvą maistą ir Hipokrato sveikatos institute įgijęs vertingų žinių, pamačiau, kad galiu suvaldyti alergiją. Tapo akivaizdu, kad vieni produktai sveikatą veikia teigiamai, kiti – neigiamai. Iš pradžių griebiausi kardinalių pokyčių – iš viso atsisakiau mėsos ir žuvies. Aišku, visiškai nevartojau ir alkoholio.

Jaučiau, kad atsiranda daug energijos, jaučiuosi žvalus. Bet, staiga nustojęs valgyti mėsą bei žuvį, ne iš karto žinojau, kuo šiuos produktus keisti. Pastebėjau, kad su tokia problema susiduria daugelis. Todėl dabar pabrėžiu, kad jeigu nusprendžiame kokių nors produktų atsisakyti, turime žinoti, kuo juos keisti, nes organizmui reikia įvairių medžiagų. Jei kūnas jų negauna, kenčia.

Pakeitęs gyvenimo būdą, naujai atradęs gyvą maistą ir Hipokrato sveikatos institute įgijęs vertingų žinių, pamačiau, kad galiu suvaldyti alergiją.

Laikui bėgant sužinojau apie įvairias maisto alternatyvas, naujai atradau gyvą maistą ir įsitikinau, kaip teigiamai jis veikia visą organizmą. Natūralūs produktai yra nepažeistos struktūros, neperdirbti. Gyvame – nevirtame ir nekeptame maiste išsaugomi gyvi fermentai, esantys augaluose.

Ypač naudingi yra jauni augalai, mirkyti ir daiginti grūdai bei riešutai. Tačiau nereikėtų susipainioti: norint gerai jaustis, svarbi ne vien mityba, bet ir gyvenimo būdas – fizinis aktyvumas, sąmoningumas, psichologinė bei dvasinė pusiausvyra. Taip natūraliai mano gyvenime atsirado vietos ir meditacijai, o šiandien esu laimingas, kad galiu padėti ir kitiems rasti kelią į sveiką ir laimingą gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius