Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš mirties nagų ištraukta Julija: lazda turi du galus

Kėdainietė Julija Martuzevičienė dabar labai laiminga: ji gali šypsotis, vaikščioti, žiūrėti į žemę ir į dangų, džiaugtis gyvenimu. Tačiau dar visai neseniai moterį iš mirties nagų tiesiog traukte ištraukė Kėdainių medikai. Ši buvo stipriai apsinuodijusi, o jos gyvybines funkcijas palaikė tik speciali aparatūra.
Kėdainietė Julija Martuzevičienė dabar labai laiminga, tačiau visai neseniai moterį iš mirties nagų vadavo Kėdainių medikai
Kėdainietė Julija Martuzevičienė dabar labai laiminga, tačiau visai neseniai moterį iš mirties nagų vadavo Kėdainių medikai / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Sveikata Kėdainiai

Tai, kad šiandien gyva, moteris vadina tikru stebuklu bei sako, jog lazda turi du galus ir nebūtinai vienas iš jų blogas – kartais ir abu lazdos galai gali būti geri: ji pati pavasarį išgelbėjo nuo Nevėžio šlaito nusiritusį senolį, o štai visai neseniai jos gyvybę išgelbėjo Kėdainių medikai.

Kovojo už gyvybę

„Viskas nutiko ne taip ir seniai, rugpjūčio vienuoliktąją. Pamenu, pasijutau labai blogai, iš pradžių bandžiau gydytis pati, bet po to staigiai pablogėjo, mat aš apsinuodijau. Viskas vyko greitai. Dar tą pačią dieną kreipiausi pagalbos į gydytoją, o jau netrukus gulėjau reanimacijos skyriuje.

Kaip ten atsidūriau, žinau tik iš pasakojimų, pati nieko nepamenu, buvau be sąmonės.

Prabudusi pamačiau, jog esu apnarpliota laidais, prijungtas deguonis, lašėjo lašinė. Prie manęs stovėjo tamsiaplaukė gydytoja ir šviesiaplaukė sesutė. Supratau, jog vyksta kova už mano gyvybę“, – jaudinančias akimirkas prisimena Julija.

Būklė buvo sunki

Kraštietė pasakoja, kad jos būklė buvo itin sunki: iki kritinės būklės sumažėjęs magnio, kalio, kitų gyvybei palaikyti būtinų mikroelementų kiekis organizme.

„Gydytoja vis vardijo ir vardijo, ko trūksta. Atliko skubius tyrimus. Pamenu, vis ėmė ir ėmė kraują tyrimams. Taip tęsėsi apie parą. Gydytoja vis registravo ir registravo tolimesniems tyrimams.

Aš net nežinau, kas tuo metu dirbo. Žinau, kad tai daktarė iš Kauno. Ji man vėliau pasakė, kad dirba Kaune, neurologijos skyriuje. Tiek tik ir pamenu. Sesutė taip pat buvo kaip angelas, net nežinojau, kad yra tokių gerų žmonių. Negaliu atsistebėti tokiu medikų gerumu“, – kalbėjo vos prieš keletą savaičių iš mirties nagų ištraukta moteris.

Perkėlė į kitą skyrių

Lygiai po paros, rugpjūčio dvyliktąją, J.Martuzevičienė buvo perkelta į kardiologijos skyrių.

„Tuo metu kovą dėl mano gyvybės perėmė kardiologai. Kuri gydytoja ten mane gydė, taip pat nežinau. Ji gydė mane šeštadienį ir sekmadienį. Visi vadino gydytoją „saulyte“. Gydantis šiame skyriuje man pagerėjo, tad rugpjūčio keturioliktąją jau buvau perkelta į terapijos skyrių. Tik tada suvokiau, kad medikai ir slaugės mane ištraukė iš mirties nagų. Jie man išgelbėjo gyvybę“, – pabrėžė Julija.

Stojo ant kojų

Julijos sveikata sparčiai gerėjo. Jos sveikata rūpinosi palatos gydytoja Liuda Spurgienė, visų ligonių iš pagarbos vadinama „mūsų Bružaite“.

Kraštietė pasakoja, kad jos būklė buvo itin sunki: iki kritinės būklės sumažėjęs magnio, kalio, kitų gyvybei palaikyti būtinų mikroelementų kiekis organizme.

Po savaitės Kėdainių ligoninės medikai Juliją pastatė ant kojų.

Po intensyvaus gydymo ji kurį laiką leido sanatorijoje. Dabar taip pat dar ilsisi – vaikšto po Kėdainių miestą ir žavisi juo. Ji džiaugiasi kiekviena diena, kurią jai skyrė likimas.

„Labai dėkoju visiems medikams, visam personalui. Čia dirba nuostabūs žmonės: jautrūs nuoširdūs, pareigingi, geri“, – džiaugdamasi kiekviena diena Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre ir Kėdainių ligoninėje dirbantiems medikams dėkoja J.Martuzevičienė.

Lazda turi du galus

Baigdama pokalbį Julija prasitaria, jog posakis, kad lazda turi du galus, išsipildė jai su kaupu, mat visai neseniai jai su draugais teko gelbėti nuo Nevėžio šlaito nusiritusio senolio gyvybę.

„Toje garsioje istorijoje, kuomet reikėjo pagalbos nuo Nevėžio šlaito nusiridenusiam senoliui, dalyvavau ir aš, ir mano geri bičiuliai medikai.

Tuomet vienam kėdainiečiui vienas penktadienis vos nesibaigė tragedija.

Garbaus amžiaus vyras lazdele pasiremdamas pavakare keliavo Kauno gatve iš kapinių, kai pūstelėjęs stipresnis vėjo gūsis jį tiesiog nusviedė nuo labai nelygaus pėsčiųjų tako.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Medikai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Medikai

Vyras nusirideno nuo stataus šlaito ir vos neatsidūrė šaltuose Nevėžio upės gniaužtuose. Kažin ar jis būtų sugebėjęs išplaukti, mat upės vanduo tuo metu buvo labai pakilęs, sūkuriuotas.

Senukas trenkėsi į palei vandenį gulėjusią plytą ir prarado sąmonę, ėmė kraujuoti. Viskas vyko mūsų akyse.

Mes pirmieji tąkart išvydome nelaimę ir suskubome padėti.

Mums šį pavasarį teko kovoti už šio senolio gyvybę, dabar medikai kovojo už manąją. Esu įsitikinusi, jog lazda turi du galus. Kaip šauksi gyvenime – taip ir atsilieps. Toks gyvenimas“, – pokalbį užbaigia dabar gyvenimu besimėgaujanti moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius