Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką valgyti prieš miegą, kad nepriaugtumėte svorio?

Tikrai mitas, kad, jei norite sulieknėti, reikia atsisakyti maisto po šeštos valandos vakaro. Yra produktų, kuriuos ne tik galima, bet ir patartina valgyti, jei norite numesti svorio.
Aštri žuvis, žuvis, balta žuvis
Balta žuvis / Fotolia nuotr.

Pagrindinis principas, kuriuo reikėtų vadovautis, yra tas, kad moters organizmas labai skausmingai reaguoja į badavimą. Moters kūnas sukurtas vaikui išnešioti, todėl, kai trūksta maistingų medžiagų ar kai laikomės griežtų dietų, organizmas supranta kaip pavojaus signalą.

Kai badaujate, organizmas iškart pereina į energijos tausojimo režimą ir užuot eikvojęs kilokalorijas jis ima jas kaupti. Jei nieko nevalgote nuo 18 val., organizmas į atsargas atsidės tai, ką suvalgysite ryte. Taigi užburtas ratas.

Svarbiausia – žinoti, ką ir kiek valgyti vakarais. Štai pasiūlymų sąrašas.

Rauginto pieno produktai. Kefyras, rūgpienis, pasukos, varškė, natūralus jogurtas – tai lengvųjų baltymų, kurie puikiai įsisavinami, šaltinis. Tokie produktai neapsunkina organizmo ir „nenusėda“ į atsargas riebalų pavidalu. Svarbiausia taisyklė – visi šie produktai turi būti nesaldinti! Optimali porcija – 200 g.

Pienas. Šiltas pienas prieš miegą – klasika. Jame yra baltymų ir triptofano – tai amino rūgštis, kuri ramina ir sukelia mieguistumą. Kuo geriau išsimiegosite, tuo mažesnė rizika, kad kitą dieną jums reikės papildyti energijos atsargas saldžiais ir riebiais produktais.

Kiaušiniai. Tai irgi naudingų baltymų šaltinis. Optimalus variantas – 2 kietai virti kiaušiniai arba omletas (iš dviejų kiaušinių), paruoštas su pomidorais ir špinatais.

Vida Press nuotr./Kiaušiniai
Vida Press nuotr./Kiaušiniai

Paukštiena. Vištiena arba kalakutiena be odelės palaiko metabolizmo lygį ir leidžia gerai išsimiegoti naktį. Paukščių mėsa – tai vitaminų А, Е ir viso mineralinių medžiagų komplekso šaltinis. Vištienoje praktiškai nėra angliavandenių, todėl figūrai tai nepakenks. Ideali porcija – 100–150 g vištienos krūtinėlės (paruoštos garuose arba virtos) ir tiek pat šviežių daržovių.

Balta žuvis. Žuvyje yra nedaug riebalų, o štai naudingų baltymų – labai daug. Vėlyvai vakarienei rinkitės neriebios žuvies rūšis – menkę, lydeką, jūrinę lydeką.

Troškintos daržovės. Termiškai apdorotose daržovėse esanti ląsteliena lengviau įsisavinama. Daržoves vakarienei galite virti, troškinti ar ruošti garuose. Toks maistas puikiai virškinamas ir iš skrandžio pašalina toksinus. Pagrindinė taisyklė – daržovės valgomos be sviesto ir druskos (ar bent jau kuo mažiau jos dėti).

Uogos. Vienoje stiklinėje braškių arba mėlynių – ne daugiau kaip 70 kcal, o štai antioksidantų – begalė. Ląsteliena ir pektinai stimuliuoja skrandžio veiklą.

„Fotolia“ nuotr./Uogos
„Fotolia“ nuotr./Uogos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius