Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 07 /15:17

Karščiausias savaitgalis: Vilniaus medikų neužplūdo iškvietimų lavina, bet patekti pas traumatologą įmanoma buvo tik po ilgų laukimo valandų

Per ilgąjį savaitgalį žmonės suskubo mėgautis karštais saulės spinduliais prie ežerų ir jūros. Nors baimintasi, kad didžiausi šios vasaros karščiai gali sutrikdyti vilniečių sveikatą, tačiau greitosios pagalbos medikai sostinėje savaitgalį nesulaukė daugiau iškvietimų nei įprastai.
Karštas sekmadienis Vilniuje
Karštas sekmadienis Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus greitosios pagalbos stoties duomenimis, savaitgalį greitoji pagalba dirbo įprastu režimu – 350 iškvietimų. Labai daug žmonių, nukentėjusių nuo karščio, nebuvo, nes daugelis buvo išvažiavę iš miesto.

Buvo gauti 3 iškvietimai dėl perkaitimo ir šilumos smūgio. Nukentėjusieji skundėsi bloga savijauta, galvos skausmais ir svaigimu, padidėjusiu prakaitavimu.

Pagrindinės priežastys – nepakankamas skysčio kiekis, alkoholio vartojimas ar paprasčiausias nesisaugojimas – žmonės nedėvi kepurės ir ilgai būna tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Pažeidžiamiausios žmonių grupės vasaros karščių metu – vaikai, vyresnio amžiaus ir ligoti žmonės, sergantys cukriniu diabetu, lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis. Karštis – didžiausias priešas lėtinėmis širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems žmonėms.

Per karščius reikėtų riboti fizinį aktyvumą, nes dažnai nukenčia jauni, per karščius sportuojantys žmonės.

Ilgos laukimo valandos

15min.lt paskambinęs vyriškis skundėsi, kad savaitgalį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje kai kuriems nukentėjusiesiems laikas itin prailgo, mat traumatologo pagalbos teko laukti net septynias valandas. Iš pradžių dirbo tik vienas traumatologas, vėliau, kai vakarop daugėjo sunkiau nukentėjusių žmonių, eilė dar labiau ištįso. Žmonės ėmė purkštauti, kad negali nusipirkti nė vandens – mat aparate buvo likusi tik kava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius