TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 06

Iš niekur atsiradęs nuovargis, emocijų protrūkiai: ką tai sako apie mus ir kaip tai įveikti?

Daugelio žmonių gyvenimuose pasitaiko laikotarpių, kai nebepavyksta suprasti, kas vyksta ne tik su jų kūnu, bet ir siela (lot. Psyche – siela). Pajutus nerimą, susidūrus su nemiga, santykių problemomis, stipriais, nesuprantamais jausmais ar įvairiais kūno pojūčiais, atsiranda poreikis ieškoti pagalbos. Priėmus sprendimą kreiptis į psichikos sveikatos specialistus, gali kilti įvairūs jausmai, kartu ir nejaukumas, kad specialistas pamatys kažką, ko patys nematome.
Įveikti nemigą, nerimą ir depresiją dabar galima ir be vaistų. Kranialinė elektrostimuliacija – inovatyvus ir patikimas gydymo būdas
Depresija / „Alpha-Stim“ nuotr.

Tačiau, Vilniaus „InMedica“ klinikos Psichikos sveikatos centro gydytoja psichiatrė-psichoterapeutė Kamilė Mineikytė-Bieliūnienė ramina, kad psichoterapija – tai paties asmens keitimosi procesas geresnio biopsichosocialinio funkcionavimo link, vykstantis betarpiško kontakto su specialistu metu.

„Šiame apibrėžime sutelpa ne tik žmogaus, kaip daugiaplanės būtybės matymas bei geresnės sveikatos pažadas, bet ir kertinis psichoterapijos aspektas, jog ne specialistas įlenda į mintis, susuka galvą, kažką sutaiso, o pats žmogus, padedamas besidominčio ir bandančio suprasti specialisto, yra pajėgus savarankiškai smalsauti bei rasti būdus, kaip būti su savimi ir pasauliu“, – akcentuoja K. Mineikytė-Bieliūnienė.

Ne viską, kas su mumis vyksta, suprantame sąmoningai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius