-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek miego iš tiesų mums gana?

Kiek miego mums pakanka iš tiesų? – kelia klausimą portalas theguardian.com.
Šuo miega lovoje
Šuo miega lovoje / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Para Miegas

Dažniausiai kalbama apie aštuonias valandas, tačiau optimalus miego laikas priklauso nuo žmonių ir skirtingo jų gyvenimo būdo.

Remdamasis išsamia apžvalga, kuri apima 18 ekspertų 320 mokslinius straipsnius, JAV nacionalinis miego fondas priėjo išvados, kad idealiu atveju miego trukmė svyruoja nuo septynių iki devynių valandų suaugusiems ir nuo aštuonių iki dešimties valandų paaugliams. Vaikams reikia daugiau miego. Pavyzdžiui, naujagimiai kasdien turėtų išmiegoti iki 17 valandų (ir jų miego ciklas tikrai ne visada sutaps su tėvų).

Vis dėlto ekspertai neatsižvelgė į miego kokybę – į tai, kokios trukmės miegas buvo (ne)ramus? Kai kurie žmonės gali puikiai jaustis miegodami ir mažiau, nes miega gerai, be trikdžių, tačiau miegantiems mažiau nei septynias valandas dėl to kilo sveikatos problemų. Pasak ekspertų, per ilgas miegas taip pat yra blogai, tačiau, panašu, kad su šia problema susiduria mažai žmonių. Portalas pastebi, kad vidutiniškai Jungtinės Karalystės gyventojai miega apie 6,8 valandas per parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius