Sportas gyvai

Lietuvoje įkurta pirmoji neuroedukacijos mokykla visiems, kurie sau rūpi: plėtos naują 5D žmogaus sveikatinimosi sritį

Įkurta pirmoji neuroedukacijos mokykla Lietuvoje, kurios tikslas – parengti Lietuvai kuo daugiau specialistų – neuroedukatorių, galinčių dirbti naujai besiformuojančioje 5D žmogaus sveikatinimosi srityje, taikant moksliškai pagrįstus, autorinius Marijos Mendelės-Leliugienės neuroedukacinius metodus (NEM), teigiama pranešime žiniasklaidai.
M.Mendelė-Leliugienė
M.Mendelė-Leliugienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Dailės terapijos pradininkė Lietuvoje M.Mendelė-Leliugienė įkūrė pirmąją neuroedukacijos mokyklą šalyje – „MendeleNem“, kurioje bus siekiama paruošti kuo daugiau specialistų, galinčių dirbti pagal trimatį asmenybės ugdymo modelį, pavadintą „Aš esu kūrėjas“. Mokymais, seminarais, grupiniais ir individualiais užsiėmimais bus siekiama supažindinti žmones su NEM bei metodų teikiama nauda psichoemocinės, dvasinės bei imuninės sveikatos puoselėjimui ir sąmoningesnio gyvenimo kūrimui. Šių metų mokymai vyks rugsėjo – spalio mėnesiais.

Kas yra neuroedukacija

Neuroedukacija priklauso neuromokslų sričiai ir yra grindžiama neurobiologo Giacomo Rizzolatti teorija, kuri tyrinėja žmogaus galimybes keisti požiūrį į gyvenimą ir stresines situacijas. Tai – visiškai naujas 5D žmogaus sveikatinimosi būdas paremtas kalbiniais kodais, meditacijomis, įvairiais pratimais, testais.

Remiantis 2017 m. Lietuvoje atliktu tyrimu apie Marijos Mendelės-Leliugienės sukurtų NEM poveikį žmogaus telomerų ilgio dinamikai, išsiaiškinta, jog NEM atveria naujas galimybes ne tik stiprinti sveikatą, gerinti savijautą, bet ir pristabdyti organizmo senėjimo procesus 4,2 karto.

Pasak M.Mendelės-Leliugienės, NEM ir jų algoritmai padeda žmogui plėtoti jo prigimtines sąmonės galias savigydai ir, atverdami emocinę žmogaus atmintį, sudaro unikalias sąlygas žmogui išsilaisvinti iš užgniaužtų emocijų, atsikratyti destruktyvių auklėjimo programų ir paveldėtų nuotaikų bei būsenų.

„Kartu su genetiku prof. Danieliumi Serapinu atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad NEM bei jų algoritmai, veikdami psichoneuroendokrinologinę organizmo sistemą, silpnina depresyvumą, mažina hormono kortizolio lygį, padeda įveikti stresą bei gali būti taikomi prevenciškai siekiant sumažinti tikimybę susirgti vėžiu, širdies kraujagyslių ligomis ar ateroskleroze, – sakė M.Mendelė-Leliugienė. – Tokie tyrimo rezultatai labai nustebino ir paskatino toliau puoselėti neuroedukaciją Lietuvoje, šviesti žmones ir, žinoma, paspartino „MendeleNem“ mokyklos atidarymą.“

Siekiamybė – sveikesnis ir sąmoningesnis gyvenimas

Neuroedukacijos mokykla organizuoja ir vykdo trijų lygmenų neuroedukatorių mokymus – „Aš esu kūrėjas“ (I lygmuo), „Širdies intelektas“ (II lygmuo), „Vaizduotės ir sąmonės galia“ (III lygmuo). Juos baigę asmenys gauna pažymėjimus ir licencijas, įrodančius, kad gali taikyti autorės sukurtus NEM ir visas programas, vesdami kvalifikacijos tobulinimo bei patirtinius savęs pažinimo seminarus.

Kartu su mokyklos įkūrėja pirmo ir antro lygmens mokymus organizuos ir vykdys 7 profesionalios neuroedukatorės-lektorės, kurios yra baigusios III lygmens neuroedukatorių mokymus – Gintarė Vaitiekutė, Ina Salnikova, Inga Saukienė, Jelena Dmitrijeva, Jūratė Rimkuvienė, Rasa Kašėtė, Rėda Grigaitienė.

„Mokymų metu įgytos žinios ir išmokti NEM ypač naudingi tiems, kurių veikla susijusi su švietimu, ugdymu, sveikatinimu, apskritai tiesioginiu bendravimu su žmonėmis, – pasakojo mokyklos įkūrėja. – Didžiausias tikslas yra tai, kad šie metodai taptų visiems prieinami ir padėtų žmonėms kurti prasmingą, sveikesnį ir sąmoningesnį gyvenimą.“

Siekdama stiprinti neuroedukacijos supratimą, NEM autorė rengia knygą, kuri pasirodys jau netrukus, taip pat kasmet organizuoja konferenciją „Neurostartas“, kuriame gydytojai, lektoriai, neuroedukatoriai, neuropraktikai bei mokslininkai dalijasi savo patirtimi bei pristato naujausius mokslinius tyrimus neuromokslų srityje.

Neuroedukacijos plėtros istorija Lietuvoje

Iki šiol M.Mendelės-Leliugienės sukurtą programą „Aš esu kūrėjas“, kuri 2008 m. Ženevoje vykusioje Tarptautinėje švietimo konferencijoje pristatyta kaip viena iš perspektyviausių asmenybės ugdymo programų pasaulyje, buvo puoselėjama po asmenybės ugdymo instituto „Rafaelis“ vardu.

Šis institutas ilgą laiką turėjo UNESCO klubo vardą, aktyviai dalyvavo Seimo darbo grupėse kuriant valstybinę šeimos politikos koncepciją bei vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymo projektą, tapo vienu iš „Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo“ steigėjų ir 2016-2023 metais vykdė neuroedukatorių mokymus. Per tą laiką parengta per 170 specialistų neuroedukatorių.

Daugiau informacijos apie neuroedukaciją ir jos naudas rasite neuroedukacijos mokyklos tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius