Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažėja dėl gripo uždarytų mokyklų

Sergamumui gripu mažėjant, atidaromos dėl karantino uždarytos mokymo įstaigos. Dalis karantiną pratęsusių mokyklų turėtų pradėti veikti šią ar kitą savaitę.
Mama su sergančiu sūnumi
Mama su sergančiu sūnumi / „Scanpix“ nuotr.

Sostinėje, Vilniaus miesto sveikatos biuro duomenimis, dėl gripo nedirba šešios mokyklos – tai dviem mokyklomis mažiau nei prieš savaitę.

Praeitos savaitės pabaigoje Kaune uždarytos buvo 22 mokyklos, tačiau dabar, savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus duomenimis, jų liko tik šešias: Žaliakalnio progimnazija, Jono Jablonskio gimnazija, Petro Vileišio vidurinė mokykla, Dainavos vidurinė mokykla, Ąžuolo katalikiška vidurinė mokykla ir Nemuno vidurinė mokykla. Dauguma mokyklų pamokas planuojama pradėti šią arba kitą savaitę, Nemuno vidurinėje mokykloje ugdymo procesas jau atnaujintas vyresniųjų klasių moksleiviams.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro duomenimis, nutraukti pamokas galėtų penkios miesto mokyklos – jose pamokose nedalyvauja daugiau nei 20 procentų moksleivių. Tačiau šia galimybe uostamiesčio mokyklos naudotis neskuba – dėl epidemijos neužsidarė nė viena mokymo įstaiga, tik „Gilijos“ pradinėje mokykloje paskelbtos moksleivių atostogos.

Šiauliuose, savivaldybės švietimo skyriaus duomenimis, nedirba keturios mokyklos: Stasio Šalkauskio gimnazija, Šiaulių logopedinė mokykla, Rasos progimnazija ir Vinco Kudirkos progimnazija. Tai perpus mažiau nei praėjusią savaitę.

Panevėžyje praeitą savaitę veikė vos viena iš 22 miesto mokyklų, tačiau šiandienos savivaldybės duomenimis, karantinas tęsiasi tik trijose mokymo įstaigose.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras pirmadienį paskelbė, kad sergamumas gripu per praėjusią savaitę sumažėjo visoje Lietuvoje, išskyrus Tauragės apskritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius