Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medaus galia: valo organizmą, mažina antsvorį, greitina medžiagų apykaitą. Receptai

Jis išties nepakeičiamas, kai vartojamas saikingai. Ir tinka ne tik peršalimo ligoms gydyti, bet ir įvairiausiems kulinariniams šedevrams, odos, plaukų priežiūrai, organizmo valymui.
Medus
Medus / Shutterstock nuotr.

Ką verta išmėginti?

Medaus ledinukai nuo gerklės skausmo ir kosulio. Pasigaminkite: jums reikės 250 g medaus ir 2 valg. š. trintos šviežios imbiero šaknies. Viską sudėkite į puodą storomis sienelėmis bei dugnu ir virkite, kol masė taps tiršta. Supilstykite į nedideles formeles (turėtų gautis 15 ledinukų) ir palikite sustingti. Per dieną jų suvalgykite 3–5.

Pasigaminkite muilo. Į dubenį įpilkite 100 ml karšto vandens, sudėkite ¾ puodelio tarkuoto muilo ir sumaišykite su ¼ puodelio avižinių dribsnių, 1 valg. š. medaus, 1 valg. š. migdolų aliejaus. Viską dėkite į karšto vandens vonelę, gerai išmaišykite, o kai gausite vienalytę masę, supilstykite į formeles ir palikite sustingti.

Pasidarykite kaukę lūpoms. Vasarą po gausių saulės vonių, o šaltuoju sezonu, stojus žvarbiems ir permainingiems orams, lūpos neretai tampa sausos ar ima šerpetoti. Ir čia gali padėti natūralus medus. Jį užtepusios ant lūpų ir palaikiusios apie 10 min. tiesiog nulaižykite. Jei turite daugiau laiko ir norite, kad medaus kaukė būtų dar veiksmingesnė, prieš tepdamos medų lūpas pamasažuokite minkštu dantų šepetėliu.

Greitoji pagalba peršalus. Sutrinkite 4 česnako skilteles ir sumaišykite su 4 valg. š. šilto medaus (jis turi būti skystas), įberkite ½ arbat. š. aitriosios paprikos miltelių. Viską gerai suplakite ir vartokite kas kelias valandas. Tinka, kai kosite, sloguojate, jaučiate peršalimo simptomus.

Veido kaukė sausai odai. Jums reikės po ½ puodelio vandens, avižinių dribsnių, pieno bei 1 valg. š. šviežio medaus. Viską sudėkite į puodą ir virkite maždaug 5–6 minutes. Kai atvės, gautą masę naudokite kaip kaukę veidui ar kūnui. Po 10 min. nuplaukite.

Kūno prausiklis. Sumaišykite 1 puodelį migdolų aliejaus su ½ puodelio medaus, ½ skysto muilo, 1 valg. š. vanilės ekstrakto. Viską gerai suplakite ir naudokite saldžioms ir kvapnioms maudynėms.

Išvalykite organizmą. Kaip žinote, užterštas organizmas labai greitai užpuolamas bakterijų ir virusų. Taigi į pagalbą pasitelkite 500 g medaus, 5 citrinas ir 5 česnakus. Nuplautas citrinas ir nuluptus česnakus sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Viską sumaišykite su medumi. Palikite pastovėti savaitei tamsioje vietoje, o vėliau perkoškite ir vartokite po arbatinį šaukštelį ryte ir vakare.

Išvenkite spuogų. Sumaišykite 2 valg. š. medaus su žiupsneliu cinamono ir naudokite gautą masę veidui valyti bei inkštirams pašalinti. Užtepkite jos šiek tiek ant veido, švelniais judesiais įmasažuokite ir nuplaukite vėsiu vandeniu. Naudokite ne dažniau kaip kartą per savaitę.

Išsivirkite imunitetą stiprinančios arbatos. Jums reikės: 2 valg. š. trintos kalendros, 2 valg. š. trinto kardamono, ½ arbat. š. juodųjų pipirų žirnelių, 1 arbat. š. šviežios tarkuotos imbiero šaknies, 8 valg. š. medaus, 4 puodelių vandens, 1 žaliosios citrinos, 8 didelių baziliko lapelių. Kaip gaminti? Kalendrą, kardamoną ir pipirus sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite kelias minutes. Puode užvirinkite vandenį ir išjunkite viryklę. Tuomet sudėkite medų, kalendrą, pipirus, kardamoną, imbiero šaknį bei bazilikus. Dar pavirinkite 5 minutes, vėliau perkoškite ir patiekite su žaliosios citrinos griežinėliais.

Arbata, greitinanti medžiagų apykaitą. Jums reikės 1 puodelio medaus, 2 valg. š. trintų pankolių sėklų, 2 valg. š kalendrų sėklų, 1 valg. š. kuminų sėklų. Medų supilkite į švarų stiklainį, suberkite trintas sėklas ir gerai išmaišykite. Palikite stiklainį šaldytuve kelioms savaitėms. Kaip naudoti? 1 valg. š. medaus su sėklomis užpilkite puodeliu šilto vandens ir gerkite, kai kamuoja pilvo pūtimas, persivalgote, kadangi šis gėrimas greitina medžiagų apykaitą.

Žarnyno valymas (1 būdas). Tai vienas populiariausių būdų, padėsiančių apsisaugoti ir nuo skrandžio bei žarnyno ligų, pašalinti šlakus, toksinus ir kitas kenksmingas medžiagas. Receptas išties labai paprastas: jums reikės arbat. š. medaus sumaišyti su šilto geriamojo vandens stikline ir išgerti likus 15–20 minučių iki valgio. Šią procedūrą atlikite tris kartus per dieną, o pats organizmo valymo kursas turėtų trukti iki dviejų mėnesių. Pamatysite, kaip pagerės virškinimo sistema, savijauta, atsistatys žarnyno mikroflora.

Žarnyno valymas (2 būdas). Amerikiečių gydytojas D.C.Jarvisas išpopuliarino obuolių acto ir medaus naudą. Jis teigė, kad rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme gali kuo puikiausiai reguliuoti toks nebrangus produktas, kaip obuolių actas. Todėl žmogus greitai atgauna jėgas po ligos, streso ar kitokių negalavimų. Šilto vandens stiklinėje išmaišykite po arbat. š. obuolių acto ir medaus. Gerkite prieš valgį.

Numesite svorio. Kilo klausimas, kaip tai įmanoma? Taip, meduje yra gausu cukraus, tačiau jis natūralus (ir vartoti jo reikia su saiku). Tačiau reikia paminėti, jog medus gali sumenkinti jūsų priklausomybę kitiems saldumynams, tokiems kaip pyragai, sausainiai, spurgos, saldūs gazuoti gėrimai ir pan. Beje, jeigu saldžius gėrimus pakeisite medaus vandeniu, išvengsite iki 64 proc. kalorijų.

Taip pat skaitykite: Medus – grožiui ir sveikatai

Išgelbėsite geliančią gerklę. Štai kodėl rudens ir žiemos metu verta medų saikingai skanauti – jis puikiai susidoroja su peršalimo sukeltais nemaloniais potyriais. Tai natūrali priemonė, gelbėjanti nuo infekcijų, kosulio ir kitų ligų.

Pamirškite pilvo pūtimą. Jeigu kenčiate nuo pilvo pūtimo, šiltas puodelis su medumi – puiki išeitis. Pasirodo, toks gėrimas neutralizuoja dujas ir pasijaučiate kur kas geriau.

Medaus masažas. Populiarus medus ir grožio, sveikatingumo centruose – čia siūloma įvairių procedūrų su medumi. Siūlomi masažai su medumi visam kūnui, nugarai ar celiulito pažeistoms vietoms, specialūs medaus įvyniojimai.

Medaus masažas kaip procedūra atsirado senovės Tibete. Unikali medaus savybė sugerti toksinus ir greitai juos šalinti iš organizmo buvo puikiai žinoma Tibeto gydytojams.

Masažuojant medumi, sušildomi audiniai, sužadinama kraujotaka, stiprinamas imunitetas, mankštinami raumenys, medus išvalo odos poras ir gilesnius sluoksnius, pagerina audinių mitybą, paspartėja audinių aprūpinimas deguonimi ir teršalų pasišalinimas. Po medaus masažo oda tampa elastinga, švari ir švelni. Medaus masažas – puiki kūno formas koreguojanti priemonė nuo celiulito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius