Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

Moteris patyrė šoką: po atsitiktinio tyrimo sužinojo, kad jau 30 metų serga pavojinga liga

Lietuva vis dar patenka tarp tų šalių, kurioje daug žmonių gyvena su tiksinčia bomba – nešioja savo organizme hepatito C virusą ir to net nežino, nes liga vystosi be simptomų. Tai reiškia, kad diagnozė jiems gali būti nustatyta tik tuomet, kai išsivystys kepenų cirozė arba vėžys. Į didžiausią rizikos grupę patenka gimusieji iki 1994 m., tačiau su šiuo virusu gali būti susidūręs kiekvienas, prieš kelis dešimtmečius pradėjęs naudotis odontologijos ar grožio salonų paslaugomis.
Žinia apie netikėtą ligą
Žinia apie netikėtą ligą / 123RF.com nuotr.

Lina apie savo ligą sužinojo atsitiktinai

Vos prieš kiek daugiau nei keletą mėnesių vilnietei Linai buvo pasiūlyta pasidaryti tyrimą dėl hepatito C. Jai buvo pasakyta, kad šiuo metu rekomenduojama dėl šios ligos pasitikrinti žmonėms, kuriems iki 1994 m. buvo perpiltas donorų kraujas, o Linai 1991 m. kaip tik prireikė šios procedūros. Moteris sutiko, nors neturėjo jokių nusiskundimų, susijusių su kepenų veikla.

Tyrimo rezultatas buvo netikėtas ir sukėlė tikrą šoką. Paaiškėjo, kad Lina serga hepatitu C, nors nė neįtarė apie tai. Tik sužinojusi rezultatą, ji pradėjo svarstyti, kad kartais jausdavo virškinimo sutrikimus, bet manydavo, kad viskas nuo įtempto darbo, streso ir pan.

Po šio tyrimo sekė keli varginančio laukimo mėnesiai, kol buvo atlikti detalesni tyrimai. Po jų moteris sulaukė gydytojos skambučio, kuri trumpai pasakė: „Jūsų kepenų būklė bloga. Reikės vartoti vaistus, kurių kaina trims mėnesiams – 10 tūkst. eurų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius