Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastas, bet veiksmingas kvėpavimo būdas: padeda nusiraminti vos per 5 minutes

Mes visi turėjome sunkių dienų ir žinome tą jausmą, kai, atrodo, pasiekėme savo galimybių ribas. Pasak specialistų, tokiais atvejais gali padėti kvėpavimas. Jeigu skirsite bent keletą minučių per dieną savo kvėpavimui, tai bus labai naudinga jūsų psichikos sveikatai tiek dabar, tiek tolimesnėje perspektyvoje. Juolab kad šios technikos labai lengva išmokti.
Kvėpavimas
Kvėpavimas / Fotolia nuotr.

Koherentinio kvėpavimo metodą sukūrė Stephenas Elliottas, gamtos mokslų atstovas, knygos „Naujas mokslas apie kvėpavimą“ autorius. S.Elliottas Kinijoje, Kašmyre ir Indijoje yra studijavęs įvairias jogos sistemas, kurios ir paskatino jį sukurti savitą kvėpavimo sistemą, rašo independent.co.uk.

Koherentinio kvėpavimo esmė labai paprasta: tiesiog sąmoningai turime sekti, t. y. suvokti savo įkvėpimą ir iškvėpimą, kvėpuodami maždaug penkių įkvėpimų dažnumu per minutę.

Nors iš tiesų šis metodas gali nepasirodyti revoliucinis, S.Elliottas tikina, kad toks kvėpavimas turi labai teigiamą poveikį ne tik esamai būsenai, bet ir visai žmogaus gerovei.

„Esmė ta, kad kai mes kvėpuojame bet kaip, nesijaučiame gerai nei fiziškai, nei protiškai, – teigė mokslininkas. – Spėju, kad daugelis šio kvėpavimo privalumų atsiranda dėl padidėjusios kraujo tėkmės ir smegenų prisotinimo krauju.“

Didžiausias šios metodikos privalumas, kad ji neužima daug laiko. Jos poveikį galima pajausti jau po 5–10 minučių, o taikant ją reguliariai poveikis išlieka vis ilgesniam laikui. Galiausiai atsiranda ilgalaikiai pokyčiai mūsų organizme ir prote.

Įrodyta, kad gilesnis ir lėtesnis kvėpavimas turi daugybę privalumų. Be kita ko, jis mažina arterinį spaudimą bei panaikina susikaupusias įtampas kūne.

Nuostabiausia, kad kvėpuoti šiuo būdu galite bet kur ir nesvarbu, ką jūs darote: sėdite, einate ar važiuojate į darbą.

Fotolia nuotr./Taisyklingas kvėpavimas mažina nuovargį, gerina medžiagų apykaitą, stiprina ramybės ir harmonijos pojūtį.
Fotolia nuotr./Taisyklingas kvėpavimas mažina nuovargį, gerina medžiagų apykaitą, stiprina ramybės ir harmonijos pojūtį.

Sąmoningo, gilaus ir lėto kvėpavimo naudą yra pastebėję ir kiti mokslininkai.

„Kasdienis 20–30 min. trukmės kvėpavimas pilvu sumažina nerimo ir streso lygį, – teigia Amerikos streso institutas. – Gilus kvėpavimas geriau aprūpina smegenis deguonimi ir stimuliuoja parasimpatinę nervų sistemą, kuri atsakinga už ramią būseną.

Sąmoningo kvėpavimo metodai gali padėti jums pajausti ryšį su savo kūnu, o tai savo ruožtu padės jūsų protui išsilaisvinti nuo nerimą keliančių minčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius