-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastas ir natūralus organizmo valymo būdas su žolelių arbata

Pavasaris – metas, kai norisi atsinaujinti, atsikratyti visk, kas sena ir nereikalinga: tiek aplinkui, tiek savo viduje. Todėl šis metų laikas ypač tinka organizmo valymui. Jei dar to nepadarėte, pats metas suskubti. Organizmo valymo būdų yra įvairių. Susipažinkite su vienu iš jų.
Žolelių arbata
Žolelių arbata / 123RF.com nuotr.

Keturių žolelių arbata

Netradicinės medicinos atstovas, Reiki meistras Sigitas Povilaitis organizmo valymą siūlo atlikti du kartus per metus – pavasarį ir rudenį.

Jis pats įvairiems deriniams, priklausomai nuo poreikių, organizmo užterštumo, lėtinių ligų, naudoja net 15 valomąjį poveikį turinčių žolelių, tačiau paklaustas, ką gali saugiai vartoti kiekvienas žmogus, organizmo valymui patarė pasirinkti bazinį keturių svarbiausių žolelių derinį.

„Sumaišome po 100 g beržo pumpurų, šlamučio, jonažolių ir ramunėlių. Vienas valgomas šaukštas gauto mišinio užplikomas puse litro verdančio vandens, palaikoma 20 min. ir perkošiama. Rytinė dalis – 250 ml – geriama arba vietoje pusryčių, arba vieną valandą iki pusryčių. Tai priklauso nuo to, ar žmogus valgo pusryčius. Mat yra žmonių, kurie negali be pusryčių, ir yra žmonių, kurie ryte valgyti nenori.

Likusi arbatos dalis geriama po vakarienės praėjus maždaug 1–1,5 val., bet likus porai valandų iki miego. Arbatą reikia pašildyti vandens vonelėje iki šiltumo. Tiek ryte, tiek vakare arbata geriama su arbatiniu šaukšteliu medaus, tačiau jo netirpinant skystyje, o laižant medų nuo šaukštelio.

Šio mišinio užtenka kiek daugiau nei pusantro mėnesio. Šio laiko užtenka, kad organizmas išsivalytų. Žinoma, jeigu žmogus alergiškas kuriai nors žolei, ją reikėtų pakeisti kita, turinčia panašų poveikį“, – aiškino pašnekovas.

Ši arbata iš organizmo valo druskas, tirpdo ataugas, mažina cholesterolio lygį, atstato kraujagyslių elastingumą, stiprina endokrininę sistemą.

Kas keičiasi organizme valymosi metu

„Jeigu žmogus turi dar ir aukštą kraujospūdį, gali būti pridedama kraujažolių arbata. Žiupsnelis šios žolės užplikomas 200 ml vandens, palaikoma 10 min. ir geriama. Per dieną jos užtenka vienos stiklinės. Taip pat kraujo spaudimą reguliuoja, o kartu valo kraujagysles melisa. Arbata užplikoma tokiu pačiu būdu ir geriama po dvi stiklines per dieną.

Jeigu valant organizmą norima pastiprinti moteriškus organus, per dieną reikėtų išgerti stiklinę rasakilos ir baltosios notrelės žolės lygiomis dalimis. Vyrų prostatą stiprina gauromedčio arbata. Jos reikėtų išgerti porą stiklinių per dieną, be to, užplikytą arbatą reikėtų palaikyti ilgiau – 15–20 min.“, – toliau pasakojo S.Povilaitis.

Kad valymosi efektas būtų didesnis, netradicinės medicinos atstovas pataria tuo laikotarpiu nevalgyti mėsos ir nevartoti alkoholio. Jeigu norima dar stipresnio efekto, reikėtų atsisakyti ir saldaus pieno produktų, t. y. pieno, sviesto, fermentinio sūrio, grietinės, grietinėlės.

Rūgpienis, pasukos, nesaldus varškės sūris tinka. Mitybos pagrindą šiuo metu turėtų sudaryti daržovės, bet nebūtinai šviežios, gali būti lengvai termiškai apdorotos, kadangi ne kiekvienas organizmas gerai jas virškina. Labai tinka raugintos daržovės, juolab kad rauginti galima beveik viską – ne tik kopūstus ir agurkus, bet ir žirnius, pupas, morkas, burokėlius ir pan.

Po tokio išsivalymo, pasak pašnekovo, žmonės pastebi, kad pagerėja sąnarių funkcija, praeina stuburo bėdos, apskritai žmogus jaučiasi lengvesnis, nukrenta šiek tiek svorio. Nors iš tiesų toks tikslas nekeliamas, svoris krenta, nes valosi organizme esantys vadinamieji šlakai.

Kaip apvalyti savo mintis ir emocijas

„Kartu mes visada rekomenduojame meditacines praktikas, kadangi pakeitę mitybą ir gerdami vaistažoles mes valome tik fizinį kūną, bet nevalome savo emocijų ir minčių.

Pavyzdžiui, 2–3 kartus per dieną maždaug po 20 min. galima daryti poliarizacinį kvėpavimą. Pozicija gali būti tiek sėdint, tiek gulint. Per 5–7 sekundes giliai, ramiai, praktiškai be garso įkvepiame, vizualizuodami auksinę šviesą, einančią per visą kūną nuo viršugalvio iki kojų pirštų.

Lygiai taip pat ilgai išvėpdami vizualizuojame žydrą šviesą, įeinančią per padus ir besiskverbiančią per visą kūną iki viršugalvio. Tarp įkvėpimo ir iškvėpimo pauzių nėra“, – pasakojo S.Povilaitis.

Pasak jo, šis kvėpavimo būdas atstato mūsų išsibalansavusią energiją, stiprina centrinę nervų sistemą ir mažina streso lygį organizme. O kai žmogus ramus, pusiausvyroje, jam lengviau kontroliuoti savo mintis, norima linkme pakeisti jų eigą. Kadangi mūsų mintys tiesiogiai susijusios su mūsų emocijomis, pozityvesnės tampa ir emocijos, aplinką pradedame matyti šviesiau.

Fiziniai pratimai, stiprinantys tarpvietės raumenis

„Pagaliau gali būti rekomenduojami tam tikri fiziniai pratimai. Mes naudojami tai či, ciguno gimnastiką, tačiau jos jau reikėtų specialiai pasimokyti.

Taip pat labai naudingi apatinę kūno dalį stiprinantys pratimai. Tiek vyrams, tiek moterims naudinga stovint ar sėdint penkioms-septynioms sekundėms sutraukti tarpvietės raumenis (tai raumenys, kurie sustabdo šlapimo srovę), tuo pat metu įkvepiant į pilvą (per įkvėpimą pilvas akivaizdžiai išsipučia, per iškvėpimą susitraukia).

Kitas geras pratimas – vaikščiojimas ant sėdmenų. Tiesiog atsisėskite, kojas ištieskite priešais save ir bandykite judėti sėdmenimis į priekį. Šis pratimas stiprina tarpvietės, gimdos, prostatos raumenis“, – aiškino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius