Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 04

Pasidalino patirtimi: mėnuo be alkoholio – kaip keičiasi gyvenimas?

„Sausas sausis“ (angl. Dry January) visame pasaulyje žinomas iššūkis, prie kurio kasmet jungiasi daugybė žmonių. Šio iššūkio tikslas – sausio mėnesį nevartoti alkoholio. O kas pasikeičia per tą laikotarpį? Kokių sveikatai naudingų pokyčių galime tikėtis?
Alkoholis
Alkoholis / Shutterstock nuotr.

Savo patirtimi sutiko pasidalinti dvi moterys – Margarita ir Gabija. Jos atskleidė, kodėl šio iššūkio laikysis ir toliau.

Margarita pasakojo, kad visų pirma ėmėsi šio iššūkio norėdama išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti, ar alkoholis tapo neatsiejama jos laisvalaikio dalimi bei ar gali savo laisvą laiką leisti be „laipsnių“. Taip pat svarbų vaidmenį šiame pasirinkime vaidino sveikata, santykis su artimaisiais bei noras išvengti sunkių rytų po alkoholio vartojimo.

„Alkoholis man buvo būdas pabėgti nuo neigiamų minčių, nerimo, streso. Taip pat tai buvo būdas, kuris padėdavo (o gal atrodė, kad padėdavo) įveikti socialinį nerimą, sklandžiau bendrauti. Pirmąsias dienas buvo sunku, jaučiau daug nerimo, tad nustojusi vartoti turėjau pažvelgti nerimui į akis, kas dabar atrodo kaip labai geras sprendimas, nes bėgti nuo savo neigiamų jausmų – ne išeitis norint su jais susidoroti. Visą sausio mėnesį vakarais vietoj vyno taurės ar alaus bokalo rinkausi raminamąsias arbatas, išbandžiau įvairius nealkoholinius gėrimus“, – dalijosi pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius