Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Storuliai – ir mieli, ir linksmi, tačiau turi mažiau draugų nei liekni žmonės

Rubuiliai į draugus mieliau rinktųsi lieknus žmones, tačiau pastarieji neretai atstumia nutukėlius. Todėl viršsvorio turintys žmonės dažniausiai bičiuliaujasi su tokiais kaip jie. Tokią tendenciją atskleidė mokslininkų tyrimas, kurį aprašo dailymail.co.uk.
Jazmine Raygoza
. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dieta Dietologas

Apkūnūs jaunuoliai turi mažiau draugų nei normalaus svorio jų bendraamžiai. Taip nutinka todėl, kad svorio problemų neturintys žmonės dažniausiai atstumia storulius, tokiu elgesiu parodydami, kad nenori leistis į draugystę.

Arizonos universiteto (JAV) mokslininkai tyrinėjo socialinius tinklus ir stebėjo, kaip žmonės pasirenka savo draugus.

Nutukę jaunuoliai į draugus dažniau renkasi lieknus bendraamžius, tačiau dažnu atveju iš jų nesulaukia tokios pačios atsakomosios reakcijos.

„Mes radome įrodymų, kad nutukę jaunuoliai į draugus dažniau renkasi lieknus bendraamžius, tačiau dažnu atveju iš jų nesulaukia tokios pačios atsakomosios reakcijos“ – sakė docentas Davidas Schaeferis.

Tiesa, mokslininkai pažymi, kad viršsvorio turintys jaunuoliai dažniausiai nekreipia dėmesio į savo draugų svorį. Todėl neužmezgę ryšio su plonais žmonėmis, rubuiliai mielai leidžiasi į draugystes su storais bendraamžiais. Vis dėlto tyrimas atskleidė, kad nutukę jaunuoliai vidutiniškai turi mažiau draugų nei normalaus svorio bendraamžiai.

„Tai ypač neramina, nes draugystė yra itin svarbus paramos šaltinius, – pažymėjo docentė Sandra Simpkins. – Draugų neturėjimas ar jų praradimas gali tapti depresijos priežastimi ir lemti savigarbos stoką, o tai sukelia sveikatos problemų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius