-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūnus kaltina odontologę išviliojus iš mamos 450 eurų už tris nereikalingas operacijas

Į 15min redakciją kreipėsi jaunas vyras, pasipiktinęs, kad jo mama, dėl skaudamo danties apsilankiusi pas odontologę, buvo šios taip prigąsdinta, kad sutiko atlikti net keletą po 150 eurų kainuojančių sudėtingų operacijų. Įtarimai dėl netinkamo gydytojos elgesio kilo tik po trijų procedūrų.
Į Lietuvą atvykę užsieniečiai vis dažniau užsuka pas odontologus
Po vizito pas odontologę jos pacientei kilo įtarimų. / 123rf.com nuotr.

Išgąsdino, kad be operacijų kils sunkių pasekmių sveikatai

Suprasti akimirksniu

  • Odontologė moteriai diagnozavo parodontozę
  • Kito centro medikai patikino, kad operacijų nereikia
  • Pinigus gydytoja prašydavo palikti jai, užuot sumokėjus juos į kasą
  • Vadovė žada pradėti tyrimą, jeigu gaus skundą

Kaip pasakojo moters sūnus, pas odontologę Ukmergės Pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) jo mama apsilankė dėl skaudėti pradėjusio danties.

„Odontologė, apžiūrėjusi mano mamos dantis, pareiškė, kad jai yra parodontozė. Liga taip pažengusi, kad būtina atlikti keletą operacijų, antraip gali kilti sunkių pasekmių sveikatai. Mano mama, išgąsdinta gydytojos, aišku, sutiko, nors visos operacijos – mokamos.

Pirmoji operacija buvo atlikta praėjusių metų gruodį. Iškart po jos gydytoja mamai pasakė, kad kasos jau nedirba, todėl pasiūlė pinigus palikti jai, o ji rytoj pati juos įneš į kasą. Tokiu pačiu būdu buvo atliktos dar dvi operacijos – sausio ir vasario mėnesį. Kaip ir pirmą kartą, pinigus mama palikdavo odontologei, tačiau mums kilo įtarimas, ar jie iš tiesų nukeliauja ten, kur turėtų.

Situaciją patikrinti ryžosi kelios mamos draugės. Jos nuėjo pas tą pačią odontologę, o ji ir joms konstatavo parodontozę, nors kai šios nuvyko į privačią kliniką, paaiškėjo, kad tai buvo tik dantenų uždegimas ir jokių operacijų nereikia.

Todėl ir mes, nieko nelaukdami, nuvykome į tą pačią kliniką. Po išsamios apžiūros paaiškėjo, kad gydymas pradėtas visai ne nuo to galo ir operacijų buvo galima išvengti, jei gydytoja būtų tinkamai įvertinusi situaciją. Tuomet nusprendžiau peržiūrėti mamos kortelę Ukmergės PSPC ir neradau jokios informacijos apie mamos gydymą bei operacijas“, – dėstė pašnekovas.

Trys nereikalingos operacijos po 150 eurų?

Jaunas vyras teigė, kad norėdamas iki galo išsiaiškinti situaciją, pats nuėjo pas mamą gydžiusią odontologę ir, pasislėpęs diktofoną, įrašė jų pokalbį. Pašnekovas tikino, kad medikė jam esą prisipažino, kad pinigus už operacijas pasiliko sau.

Paaiškėjo, kad gydymas pradėtas visai ne nuo to galo ir operacijų buvo galima išvengti.

Už kiekvieną chirurginę procedūrą jo mama sumokėjusi po 150 eurų. Procedūros metu buvo pjaunamos dantenos ir dedamas dirbtinis kaulas.

Odontologė buvo paskyrusi iš viso penkias tokias operacijas, tačiau po konsultacijos su kitos įstaigos medikais šeima nusprendė jų nebedaryti. Mat kiti odontologai esą tikino, kad jokių operacijų nebereikia.

„Mamos burnos būklė nepagerėjo, po procedūrų ji jaučia diskomfortą, kartais švepluoja, atsirado dideli tarpai tarp dantų, nuolat gelia dantenas“, – teigė moters sūnus.

Pasak pašnekovo, kai jis padarytą įrašą davė paklausyti centro vadovei, ši paminėjo, kad aiškinsis situaciją ir imsis ryžtingų priemonių ją spręsti.

„Kita vertus, vedėja siūlė susitarti draugiškai ir atlyginti mamai padarytą neturtinę žalą. Na, mums būtų to pakakę, bet kai dar kartą nuvykau į įstaigą pasikalbėti su odontologe, ji tikino viską padariusi tinkamai, o centro vedėja, paklausta, kodėl gydytoja vis dar dirba po tokio grubaus pažeidimo, pareiškė, kad jos atleisti negali, nes ji neturi nuobaudų, o dėl jų sprendžia jau ne ji pati, o speciali komisija“, – aiškino vyriškis.

Sūnus negali atstovauti mamai

Pašnekovas teigė, kad šeima jau surašė oficialų skundą ir artimiausiu metu ketina jį nusiųsti įstaigai. Pasak Ukmergės PSPC vyriausiosios gydytojos Janinos Galiauskienės, be pacientės raštiško skundo tyrimo pradėti neįmanoma.

„Kol kas negavome jokio skundo. Tik atėjo jaunas žmogus ir pašnekėjo su manimi. Kalbėtis su juo atsisakyti negalėjau, tačiau negaliu pradėti tyrimo vien tik jo prašymu. Ši pacientė yra visiškai veiksni ir joks kitas pašalinis asmuo, taip pat ir jos sūnus, negali spręsti už ją.

Kol pati pacientė neparašė skundo, tyrimo pradėti negaliu. Jeigu vietoj sūnaus būtų atėjusi pati pacientė, galėčiau remtis ir žodiniu jos skundu. Aš tik patikrinau, kad pinigai už operacijas į kasą įnešti, kvitai taip pat tvarkingai įklijuoti į kortelę. Ar laiku šie pinigai buvo įmokėti, jau kitas klausimas, bet faktas, kad gydytoja jų nepasiliko.

Darbo kokybės, dėl kurios šeima taip pat nepatenkinta, negaliu komentuoti ir niekada negalėsiu, kadangi pati nesu odontologė. Tam turi būti sudaryta speciali komisija. Ji kviestų ekspertus, kurie ir įvertintų suteiktą paslaugą. Taip ir darysime, jei pacientės skundą gausime“, – teigė medikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius