Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris savaites gėrė tik sultis ir vandenį – moteriai nustatyti smegenų pažeidimai

Tikėtina, kad moteris iš Izraelio patyrė nepataisomą smegenų žalą po to, kai tris savaites gėrė tik vandenį ir sultis – tokią dietą jai paskyrė „alternatyvios medicinos terapeutas“, rašo livescience.com.
Morkų sultys
Morkų sultys / Fotolia nuotr.

Izraelyje nebūtina turėti kvalifikaciją, kad būtų galima vadintis terapeutu ir dalyti sveikatos patarimus, praneša „Ha Hadashot 12“.

Ketvirtą dešimtį perkopusi moteris buvo paguldyta į ligoninę dėl nepakankamos mitybos ir per mažo svorio (ji svėrė mažiau kaip 40 kilogramų), praneša Izraelio naujienų portalas „Mako“. Dėl mitybos jos organizme buvo didelis druskos disbalansas, gydytojai nerimauja, kad jai išsivystė „nepataisoma smegenų žala“.

Hiponatremija išsivysto, kai natrio kiekis kraujyje yra per mažas, o šią būklę gali sukelti per didelio vandens kiekio vartojimas.

Specifinė druskos disbalanso rūšis nebuvo minima, tačiau, pasak „Daily Mail“, jai galėjo išsivystyti hiponatremija.

Ji išsivysto, kai natrio kiekis kraujyje yra per mažas, o šią būklę gali sukelti per didelio vandens kiekio vartojimas, praneša „Mayo“ klinika. Kitaip tariant, tai apsinuodijimas vandeniu.

Kai kraujyje yra per mažai natrio, vanduo patenka į ląsteles, kad jose subalansuotų natrio koncentraciją. Tačiau toks vandens kiekio padaugėjimas gali priversti ląsteles tinti, teigia Nacionalinis sveikatos institutas.

Toks tinimas yra problemiškas, ypač, kai jis vyksta smegenų ląstelėse. Pasak „Mayo“ klinikos, sudėtingais atvejais greitas smegenų ląstelių tinimas gali sukelti komą ar net mirtį.

Nors vanduo yra labai svarbus sveikatai, medikai įspėja žmones nepadauginti jo, nes per didelio vandens kiekio vartojimas gali sukelti hiponatremiją. Be to, užsiimant fizine veikla, tokia kaip bėgimas, žmonės turėtų vandenį keisti sportiniais gėrimais, kuriuose yra elektrolitų, padedančių išvengti hiponatremijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius