Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 07 /16:24

ULAC: gripo epidemija paskelbta 26 savivaldybėse

Trečiadienio duomenimis, gripo epidemiją yra paskelbusios 26 iš 60 Lietuvos savivaldybių, rodos Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenys.
Vaistai
Vaistai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu epidemija yra paskelbta Prienų, Raseinių, Švenčionių, Kėdainių, Jonavos, Ukmergės, Lazdijų, Joniškio, Šilalės, Šilutės, Ignalinos, Telšių, Jurbarko, Akmenės ir Mažeikių rajonuose, Kauno mieste ir rajone, Klaipėdos mieste ir rajone, Panevėžio, Šiaulių ir Alytaus miestuose, Birštone, Kazlų Rūdoje, Visagine ir Marijampolėje.

Didžiausias sergamumas gripu registruotas Visagine ir Kazlų Rūdoje, kur siekia atitinkamai 280,7 ir 391,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Visoje šalyje sergamumas sausio 29 – vasario 4 dienomis siekė 179,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 127,6 atvejo.

Gripo epidemiją savo teritorijoje skelbia savivaldybės. Sergamumas epideminiu gali būti laikomas, kai gripo ir ŪVKTI registruota ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius