-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų maitinimas: nors daržovės lieka nesuvalgytos, pastebimi teigiami pokyčiai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovai teigia, kad, įsigaliojus naujoms vaikų maitinimo rekomendacijoms, pastebimi teigiami pokyčiai. Tarnybos duomenimis, didžioji dalis mokyklų jau suderino naujuosius valgiaraščius, o likusios taip pat artėja prie pabaigos.
Vilainių mokyklos-darželio „Obelėlė“ maitinimas
Vaikų maitinimas / ŠMM nuotr.
Temos: 1 Mityba

Nuo rugsėjo įsigaliojusiose rekomendacijose uždrausti kai kurie produktai, maisto gaminimo technologijos, nustatyti didžiausi leidžiami cukraus ir druskos kiekiai, skatinama daugiau valgyti daržovių. VMVT Maisto skyriaus laikinoji direktoriaus pavaduotoja Jurgita Bakasėnienė LRT RADIJUI teigia, kad mokyklose dabar daugiau dėmesio skiriama maitinimo kokybei.

„Remdamiesi patikrinimų duomenimis tikrai galime drąsiai teigti, kad įsigaliojus naujam tvarkos aprašui (net jeigu visiems akivaizdu, kad pritrūko laiko pasiruošti), teigiamų pokyčių vaikų maitinimo organizavime tikrai mūsų inspektoriai jau stebi. Daugiau dėmesio skiriama vaikų maitinimo kokybei, atsiranda naujų patiekalų. Taip pat ieškoma technologinių sprendimų, kad būtų išsaugotos produkto maistingosios savybės“, – LRT RADIJUI sako J.Bakasėnienė.

Ji pripažįsta – maisto technologai susiduria su iššūkiu, kaip termiškai apdorojant daržoves išlaikyti patrauklią jų spalvą. Pastebima, kad vaikai dėl nepatrauklios kai kurių patiekalų išvaizdos ar namuose susiformavusių kitokių įpročių neretai linkę daržoves palikti lėkštėje.

„Tikrai kol kas dar tenka stebėti situaciją, kad daržovės lieka nesuvalgytos lėkštėje. Tai ypač matyti kai kuriuose rajonuose. Čia gal net pastebimi kažkokie kultūriniai aspektai. Vaikai dažnai nori valgyti mėsos patiekalą su bulvėmis, o daržovių atsisako. Švietimas ir aiškinimas, kam tos daržovės, kodėl jos turėtų sudaryti trečdalį patiekalo, tikrai būtinas“, – tvirtina J.Bakasėnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius