Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niekam nereikalingų kalyčių panoro iš karto dvi organizacijos

Niekam nereikalingi benamiai šunys įžiebė nesantaiką tarp beglobiais gyvūnais besirūpinančių organizacijų.
Džuli
Džudi / „Pifo“ nuotr.

Į Kauno miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl iš gatvės Kaune paimtų kalyčių neseniai kreipėsi gyvūnų priežiūros ir kontrolės centro „Nuaras“ atstovai. Jų skunde buvo prašoma išsiaiškinti, ar gyvūnų globos tarnybos „Pifas“ savanoriai teisėtai ėmė globoti šiuos šunis.

„Gavę skundą pradėjome tyrimą, kuris šiuo metu jau baigtas. Jokių nusižengimų nepamatėme. „Pifo“ savanorė pasielgė taip, kaip numatyta Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo 17 straipsnyje „Fizinių ir juridinių asmenų teisės, pareigos ir atsakomybė“. Jame nurodoma, kad fiziniai ir juridiniai asmenys gali globoti gyvūnus, jei ši globa neturi neigiamų pasekmių gyvūnams ir žmonėms“, – teigė Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja inspektorė Marija Bižokienė.

Benamių augintinės

Istorija, dėl kurios inspektoriams teko atlikti tyrimą, prasidėjo praėjusį penktadienį. Kaip pasakojo „Pifo“ direktorė Brigita Kymantaitė, tądien į tarnybą paskambino vieno Kauno daugiabučio gyventoja ir pranešė, kad jau porą dienų pastebi kieme besiblaškančią kalytę su mažu šuniuku. Atvykus į nurodytą vietą paaiškėjo, kad šeimininkų neturintis šuo anksčiau priklausė čia gyvenusiai benamių porai. Kalytę, kurią pavadino Džudi, jie pirko turguje už 5 litus.

„Pifo“ nuotr./Lulu
„Pifo“ nuotr./Lulu

Pasak kaimynų, kol čia gyvenę benamiai rūpinosi ir mylėjo savo augintinę, skanesnį kąsnį ar paklotą parūpindavo ir kiti gyventojai – niekam netrukdė drausmingas šuo. Po kurio laiko Džudi atsivedė 11 šuniukų. Kurį laiką juos matę, vėliau kaimynai pasigedo ir šunų, ir jų šeimininkų. Nuo to laiko praėjus maždaug mėnesiui, kieme pasirodė Džudi ir vienas iš šunyčių.

„Baimindamiesi, kad šunys nepatektų po automobilių ratais (pasak kaimynų, kalytė blaškėsi ne tik po kiemą, bet ir gatvę), žmonės kreipėsi į „Nuarą“, tačiau praėjus kelioms valandoms taip ir nesulaukė jų atvykstančių. Todėl paskambino mums“, – sakė „Pifo“ vadovė. Savanorių paimta Džudi ir, kaip paaiškėjo, jos dukra, buvo apžiūrėtos veterinarų. Pasak jų, kalytės buvo labai išvargusios, tačiau po truputį stiprėja. „Šiuo metu joms yra ruošiamas naujas voljeras, kuriame Džudi su Lulu (taip pavadinta antroji kalytė – aut. past.) galės karaliauti ir jaustis kaip tikruose namuose“, – savo interneto svetainėje rašo „Pifo“ savanoriai.

Sena nesantaika

Laimingai besibaigiančią istoriją sutrikdė netikėta žinia apie „Nuaro“ skundą ir pradėtą tyrimą. „Pifo“ direktorės teigimu, skundas neturėjo jokio pagrindo – jų tarnybos savanoriai pasielgė nepažeisdami įstatymų.

Tuo metu „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė atkreipė dėmesį, kad, vadovaujantis Kauno miesto galiojančiomis Gyvūnų laikymo taisyklėmis, beglobius gyvūnus surinkti turi teisę tik sutartį su savivaldybe sudariusi įmonė, t. y. „Nuaras“.

„Aš nepasakiau, kad ji („Pifas“ savanorė – aut. past.) ką nors blogai padarė. Aš tiesiog paklausiau kai kurių klausimų. Dabar laukiu atsakymo“, – sakė J.Gustaitienė. Ketvirtadienį ji dar nebuvo girdėjusi inspektorių išvadų, kuriose nurodoma, jog pažeidimo nebuvo.

Pašnekovė neslėpė, kad tarp jų įmonės ir kitų organizacijų, užsiimančių benamių gyvūnų globa, yra perbėgusi juoda katė.

„Tai yra pirmas kartas, kai aš kreipiausi į Veterinarijos tarnybą dėl jų („Pifo“ – aut. past.) veiklos. Jie apie mus klausia ir su skundais kreipiasi į visas tarnybas keliasdešimt kartų per metus", – sakė J.Gustaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius