Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Švenčių stalui. Sorų košė su moliūgais

1 stiklinė sorų kruopų, 0,5 kg moliūgo, 3 stiklinės pieno, 1/2 arb. šaukštelio druskos, truputis sviesto.
Moliūgas
Moliūgas / „Scanpix“ nuotr.

Gaminimas:

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė neturėtų karstelėjusio skonio.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirinkite.

Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė subrinktų.

Panašų efektą gausite ir šiltai įvynioję puodą su koše. Patiekite su sviestu.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius