Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Savaitgalio įkvėpimai“: V.Valiukevičius – klasikinės muzikos, „Išvarymo“ ir K.Sabaliauskaitės romanų gerbėjas

15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis. Apie tai šįkart pasakoja Vaidotas Valiukevičius.
Vaidotas Valiukevičius
Vaidotas Valiukevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Muzika: klasika

„Man atrodo, kad daugelis neturi tik vieno mėgstamiausio muzikos kūrinio. Juk tai priklauso nuo nuotaikos, gyvenimo tuo metu“, – sakė muzikantas.

V.Valiukevičius papasakojo apie muziką, kuri jį lydi nuo vaikystės: „Aš užaugau su Michealio Jacksono bei „Queen“ muzika, kurią dabar paanalizavęs naujomis ausimis, suprantu, kiek dar daug reikia išmokti.“

Muzikantas taip pat pažymi, jog jam patinka ir klasikinė muzika, kurios jis klausosi vairuodamas, nes šis žanras jį nuteikia ramiai. Pokalbyje jis minėjo Johanną Sebastianą Bachą, Antonio Lucio Vivaldi, Johanną Ch.W.Th.Mozartą. „Vietoje vieno va kiek privardinau!“ – juokėsi V.Valiukevičius.

VIDEO: Queen - Bohemian Rhapsody (Official Video)

Serialas: „Anne with an E“

„Nesu didysis filmų žiūrėtojas, – pripažino menininkas. – Jeigu turiu valandėlę prieš miegą, tai žiūriu „Netflix“ dokumentiką.“

Tačiau paklausus, ką jis mėgsta pamatyti penktadienio vakarą, pašnekovas atsakė, kad neseniai peržiūrėjo vieną serialą ir pridūrė: „Nustebsit kokį“.

Pasak V.Valiukevičiaus, visai šeimai skirtas serialas „Anne with an E“ ne tik netikėtai jį įtraukė, bet ir savotiškai ramino: „Tai [serialas] apie XIX a. pabaigą, kuriame išryškinamos ano meto problemos – požiūris į juodaodžius, kaip atsiranda feminizmas, kaip moterys suprato, jog nėra prastesnės už vyrus. Buvo įdomu pamatyti ir XIX a. pabaigos buitį, bet tuo pačiu ir suprasti, jog niekas nesikeičia, nes visi žmonės nori būti laimingi ir mylimi“, – mąstė jis.

VIDEO: Serialo „Anne“ anonsas

Spektaklis: „Išvarymas“

V.Valiukevičius sakė, kad didžiulį įspūdį jam paliko Oskaro Koršunovo „Išvarymas“ su pirmąja trupe.

„Šiaip mėgstu lankytis ir kituose spektakliuose, juos analizuoti, tačiau 6 valandos „Išvarymo“ truko lyg valanda“, – įvertino muzikantas.

OKT nuotr./Oskaro Koršunovo „Išvarymas“ kraustosi į Rygą
OKT nuotr./Oskaro Koršunovo „Išvarymas“ kraustosi į Rygą

Literatūra: knygos apie Vilnių bei „Silva Rerum“

Pasirodo, kad V.Valiukevičius domisi Lietuvos, o ypač Vilniaus istorija. „Šių knygų turiu daug ir jų pastaruoju metu daugėja“, – juokėsi.

„Kalbant apie romanus, nieko nenustebinsiu, bet mane užbūrė klasika tapusi Kristina Sabaliauskaitė ir jos „Silva Rerum“ dalys. Ten istorija maišosi su [fikcija] – ten viskas įdomiai pateikta, bet gali išmokti ir istorijos. Perskaitęs „Silva Rerum“ daugiau niekados nevaikštai po Vilniaus gatves taip pat, bet gatvėse matai istorijos sluoksnius“, – teigė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristina Sabaliauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristina Sabaliauskaitė

Meno paroda: MO muziejaus parodos

V.Valiukevičius teigė, kad mėgsta lankytis MO muziejaus parodose. „Man patinka, kaip nevalstybinės institucijos sugeba pritraukti žmones“, – sakė jis.

Nuo „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ iki paskutinės parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“, kurioje jam patiko „videoinstaliacijos bei parinkti paveikslai“.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“ atidarymas
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“ atidarymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius