-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 26

10 geriausių „Disney“ animacinių filmų

Pastaraisiais metais, kai animacijos pasaulį valdo „Pixar“, nesunku pamiršti, jog prieš šiai dukterinei „Disney“ kompanijai perimant iniciatyvą, visi gėrėjosi būtent „Disney“ animacija. Ir jei vaikystėje nematėte šios klasikos tuomet... ką jūs žiūrėdavote?
Kadras iš animacinio filmo „Liūtas karalius“
Kadras iš animacinio filmo „Liūtas karalius“

Naujausio „Disney“ filmo „Vojana“ proga pristatome portalo „Indiewire“ sudarytą geriausių kompanijos animacinių juostų dešimtuką.

10. „Mulan“ (1998)

Dešimto dešimtmečio „Disney“ renesanso juosta „Mulan“ yra brandi ne pagal metus. Šiame filme visiems kailius karšia azijietė, priversta apsimesti vyru, kad galėtų tarnauti armijoje. Barry Cooko ir Tony Bancrofto filmas yra tikrų tikriausias epas, pilnas kerinčių kovų vaizdų. Nieko keisto, jog „Disney“ ruošia perdirbti filmą su gyvais aktoriais.

VIDEO: Mulan - Trailer

9. Lilo ir Stičas / Lilo & Stitch (2002)

Kiek netikėtai šis filmas, iš pradžių ėjęs ir praėjęs, dabar turi ženkliai daugiau gerbėjų. Viskas jame nepaprasta – visų pirma tai, jog didžioji dalis veikėjų nėra žmonės. Kai Stičo, gauruoto ateivio, laivas sudūžta Havajuose, jį su savimi pasiima našlaitė Lilo. Pamokos apie draugystę ir šeimą gal kiek nuspėjamos, tačiau kai charakteriai juokingi ir originalūs tai nėmaž netrukdo.

VIDEO: Lilo & Stitch - Trailer

8. Aladinas / Aladdin (1992)

Šiandien žvaigždės animacijoje nebestebina. Tačiau kai Robinas Williamsas sutiko vaidinti džiną „Aladine“, taip nebuvo. Šiaip ar taip, sprendimas pasiteisino, nes jis tapo vienu populiariausių animacinių filmų istorijoje. Pati istorija apie vaikiną, ieškantį džino lempos, yra kaip niekad stipri, dainos įsimenančios, o animacija unikali.

VIDEO: Aladdin trailer

7. Snieguolė ir septyni nykštukai / Snow White & The Seven Dwarfs (1937)

Tai ne tik pirmas „Disney“ filmas – tai apskirtai pirmas pilnametražis animacinis filmas. Ir praėjus beveik amžiui nuo jo išleidimo, filmas išlieka vienu kokybiškiausių. Jo istorija labai artima pasakai ir tuo jis tamsesnis nei dauguma, kas, nors dabar „Disney“ savo filmuose nieko panašaus nenaudoja, yra tik į naudą. Po šitiek metų lengva būtų nieko iš „Snieguolės“ nesitikėti, bet ji vis dar išlieka stebuklinga.

VIDEO: Snow White and The Seven Dwarfs - OFFICIAL Diamond Edition Trailer

6. Dumbo (1941)

„Dumbo“ yra kuklus, paprastas filmas, nesunkiai aplenkiantis didelę dalį ekstravagantiškesnių juostų. Jis seka mažą drambliuką, iš kurio cirke tyčiojamasi dėl ilgų ausų. Bet padedamas draugiško peliuko jis išmoksta skraidyti ir galiausiai tampa tikra pažiba. Filmo problemas užgožia jo inovatyvumas ir šiltumas.

VIDEO: Walt Disney Films - Dumbo (1941) - HD Trailer

5. Bembis / Bambi (1942)

Kino istorijoje yra mirę milijonai veikėjų, bet kažin, ar kuris nors mirtis sukrėtė žiūrovus tiek, kiek Bembio mamos. Šis siužeto vingis milijonus vaikų jėga įvedė į suaugusiųjų pasaulį, tačiau užgožė likusį filmą. Bet visa brandos istorija yra tyli, rami ir graži, o bendrame „Disney“ kataloge atrodo kaip tikras autorinis filmas.

VIDEO: (Original 1942) Bambi Trailer

4. Pinokis / Pinocchio (1940)

Neretai „Disney“ filmai būna pakankamai konservatoriški. O tai keista turint omenyje kaip daug studijos vardui reiškia „Pinokis“ – antrasis studijos filmas, kurio istorija yra siaubingai keista.

Juk filmas seka medinę lėlę, kuri nori tapti tikru berniuku ir kurios nosis meluojant auga. Cirke jis prisigeria, yra beveik paverčiamas į asilą, vos išvengia pardavimo į vergiją ir išgelbėja savo kūrėją iš banginio skrandžio. O tada miršta. Jei kine norite fantazijos – žiūrėkite „Pinokį“.

VIDEO: Pinocchio (1940) Trailer

3. „Džiunglių knyga / The Jungle Book (1967)

Kad ir kaip bebūtų keista, šiuometinis filmo perdirbinys sugebėjo pagauti tas pačias emocijas, kurios į aukštumas iškėlė originalą. Tai neabejotinai geriausi veikėjai, geriausi jų įgarsinimai ir geriausios dainos „Disney“ istorijoje. Šio filmo palikimas toks didžiulis, jog net vėlesni apkaltinimai kiek rasistinėmis idėjomis nesugebėjo sugriauti jo įvaizdžio.

VIDEO: The Jungle Book (1967) Original Trailer

2. „Liūtas karalius / The Lion King (1994)

Tai vis dar daugiausiai uždirbęs „Disney“ animacinis filmas. Bet jis išskirtinis ir iš kūrybinės pusės. Dėdė liūtuką Simbą įtikina, kad jis kaltas dėl savo tėvo, karaliaus, žūties ir Simba iškeliauja. Prireikia daug metų ir aibės veikėjų, jog jis nuspręstų grįžti į savo karalystę ir atsiimti sau priklausantį sostą. Kiekviena detalė, kiekvienas garsas, kiekviena eilutė spinduliuoja ta magija, dėl kurios ir mylime „Disney“.

VIDEO: The Lion King (Trailer)

1. „Gražuolė ir pabaisa / Beauty and the Beast (1991)

Jei yra vienas dalykas, iškeliantis animacinį filmą į aukštumas, tai spontaniškumo jausmas. Jausmas, jog visas jis paklūstą kūrėjų vaizduotei, bet tuo pačiu, kad visa komanda dirba su nepaprasta meile. Ir būtent tai „Gražuolėje ir pabaisoje“ taip ryšku, jog 1991-ais jis tapo pirmuoju animaciniu filmu, nominuotu geriausio filmo „Oskarui“.

Belle vis dar yra geriausia „Disney“ princesė – vienintelė, kuri tikrai nei kiek nesijaudina dėl savo rango ir nuoširdžiai nori kitiems gero. Filmo dainas pralenkia nebent „Džiunglių knyga“, o šokių scena yra vizualiai įspūdinga net šiandien. Tai tobulas filmas, kuris tuo pačiu atrodo ir modernus, ir klasiškas.

VIDEO: Beauty and the Beast - Original Release Trailer (1991)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius