Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 02

12 populiariausių „Kino pavasario“ filmų

Likus kelioms dienoms iki tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ uždarymo, jo rengėjai skelbia populiariausius filmus, kuriuos dažniausiai rinkosi žiūrovai. Per dešimt festivalio dienų čia bus parodyta 90 ilgametražių ir 51 trumpametražis filmas iš 56 skirtingų pasaulio šalių. Štai dvylika iš jų, kurie tapo žiūrimiausi šiais metais.
„Gerasis bosas“
„Gerasis bosas“ / Kino pavasario nuotr.

VIDEO: The Worst Person In The World - Official Teaser

„Blogiausias žmogus pasaulyje“ / rež. Joachimas Trieras

Julijai tuoj trisdešimt, o jos gyvenimas – egzistencinė netvarka. Panašu, kad gabumai jau iššvaistyti, o vyresnis vaikinas Akselis – sėkmingas komiksų autorius – įkalbinėja kurti šeimą. Vieną naktį ji nekviesta užsuka į svetimą vakarėlį ir ten sutinka žavingą jaunuolį Eiviną. Netrukus, jau išsiskyrusi su Akseliu, Julija metasi į dar vienus naujus santykius, tikėdamasi iš naujo pradėti gyvenimą. O gal kai kuriems pasirinkimams jau per vėlu?

VIDEO: The Good Boss (2021)

„Gerasis bosas“ / rež. Fernando León de Aranoa

Charizmatiškas fabriko savininkas Blankas (Javieras Bardemas) gyvena įtampoje, nes trokšta geriausio vietinio verslo apdovanojimo. Viskas turi būti tobula! Tačiau nepriekaištingos įmonės iliuzija bliūkšta – Blankas turi susitvarkyti su kerštingu atleistu darbininku, prislėgtu vadovu ir juo pačiu susižavėjusia ambicinga praktikante. Gerasis bosas begėdiškai kišasi į pavaldinių asmeninius gyvenimus ir peržengia visas įmanomas ribas, sukeldamas grandininę reakciją ir nenumatytas pasekmes.

VIDEO: Annette - Official Trailer

„Anetė“ / rež. Leosas Caraxas

Spindinčiame Los Andžele gyvena Henris (Adamas Driveris) ir Ana (Marion Cotillard). Jis yra aštrų humoro jausmą turintis stand-up komikas, ji – visame pasaulyje garbinama operos solistė. Prožektorių šviesoje jiedu – tobula pora: sveiki, laimingi ir švytintys. Tačiau gimus dukrelei Anetei, paslaptingai ypatingų gabumų mergaitei, jų gyvenimas pasikeičia.

VIDEO: Petite Maman - Official Trailer

„Mažytė mama“ / rež. Céline Sciamma

Céline Sciamma („Liepsnojančios moters portretas“, 2019 m., „Kino pavasaris“) pasakoja universalią ir poetišką istoriją apie praradimą, atmintį, nuostabą ir vaizduotę mergaitės akimis. Neli ką tik neteko mylimos močiutės ir padeda tėvams tvarkyti savo mamos vaikystės namus. Tyrinėdama namą ir mišką, kuriame žaisdavo jos mama Marion, Neli sutinka bendraamžę mergaitę, statančią slėptuvę. Jos vardas taip pat Marion. Dialogą tarp kartų kuriantis filmas įgyvendina daugelio svajonę sutikti ir susidraugauti su savo tėvais jaunystėje.

VIDEO: SUNDOWN Trailer (2022) Tim Roth, Charlotte Gainsbourg

„Saulėlydis“ / rež. Michelis Franco

Elis ir Neilas Benetai (Charlotte Gainsbourg ir Timas Rothas) su dviem paaugliais – turtinga britų šeima, vasarojanti Akapulke. Atostogas nutraukia žinia apie netikėtą artimojo mirtį. Skubiai susiruošus vykti namo, nelauktas vieno šeimos narių poelgis iškelia į paviršių giliai kunkuliavusį nerimą. Toliau tyrinėdamas įtampas visuomenėse ir spaudimą patiriančius žmones, režisierius Michelis Franco („Nauja tvarka“, „Kino pavasaris“) sukuria įtemptą ir paslaptingą istoriją apie šeimą – kitokią, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

VIDEO: MEMORIA Official Trailer (2021)

„Memoria“ / rež. Apichatpongas Weerasethakulas

Nuo tada, kai Džesiką (Tilda Swinton) paryčiais pabudino garsus trenksmas, ji nebegali užmigti. Bogotoje lankydamasi pas seserį ji susidraugauja su Agnes, archeologe, tiriančia remontuojamame tunelyje rastus žmonių palaikus. Džesika važiuoja į kasinėjimų vietą aplankyti Agnes. Stabtelėjusi netoliese, ji sutinka žuvų žvynus skutantį vyrą, vardu Ernanas. Prisėdę ant upės kranto jie dalijasi atsiminimais. Saulei leidžiantis Džesika patiria aiškumo akimirką.

VIDEO: Pirmoji karvė (First Cow) I KINO PAVASARIS 2022

„Pirmoji karvė“ / rež. Kelly Reichardt

Tai jautriai papasakota draugystės istorija iš nesvetingų XIX a. pradžios Oregono žemių. Otisas, mažakalbis vienišius ir gabus virėjas, ištvėrė kelionę į vakarus su kailinių žvėrelių medžiotojais. King-Liu, laimės ieškantis imigrantas iš Kinijos, pabėgo nuo persekiotojų, kaltinusių žmogžudyste. Netikėtai susitikę jie pajunta nuoširdų abipusį ryšį ir netrukus pradeda sėkmingą, bet pavojingą sausainių verslą, kuris įmanomas tik slapta dalyvaujant turtingo žemvaldžio karvei.

VIDEO: FRANCE (2021) - Léa Seydoux, Bruno Dumont

„Jos vardas Prancūzija“ / rež. Bruno Dumont’as

Frans de Mior yra žymi žurnalistė. Ji laksto tarp televizijos studijos, tolimos karo zonos ir aktyvaus šeimos gyvenimo. Pašėlęs įžymybės pasaulis staiga apsiverčia aukštyn kojom, kai ji automobiliu partrenkia motorolerio vairuotoją. Netikėtas kasdienybės sutrikdymas priverčia viską permąstyti. Frans bando sulėtėti ir pasitraukti į paprastą, anonimišką gyvenimą, tačiau šlovė toliau ją persekioja, o naujo gyvenimo paieškas nutraukia paslaptingas meilės romanas.

VIDEO: A Hero - Official Trailer | Prime Video

„Herojus“ / rež. Asgharas Farhadi

Vienas svarbiausių šiuolaikinių Irano režisierių, Asgharas Farhadi dar sykį meistriškai nušviečia žmonių tarpusavio santykių sudėtingumą. Rahimas sėdi kalėjime už nesumokėtą skolą. Gavęs dvi dienas laisvės, jis pabando įtikinti skolintoją atsiimti skundą, tačiau įvykiai pasisuka nenumatyta linkme ir tenka priimti abejotinus sprendimus. Rahimas atsiduria virtinėje nebesuvaldomų situacijų, su vis daugiau dalyvių ir vis mažiau aiškumo.

VIDEO: Alkarasas (Alcarras)

„Alkarasas“ / rež. Carla Simón

Nuo neatmenamų laikų Solė šeima gyvena nedideliame Alkaraso kaime Ispanijoje ir kiekvieną vasarą skina persikus savo sode. Tačiau juos iškrausto ir šiųmetinis derlius bus paskutinis. Pagal naujus planus, jų nuomojamoje žemėje bus iškirsti visi vaismedžiai ir pastatyti saulės elektrinės moduliai. Tai įžiebia nesutarimus didelėje ir glaudžioje šeimoje, kuri pirmą kartą susiduria su neaiškia ateitimi ir pavojumi prarasti daugiau nei namus.

VIDEO: SPEAK NO EVIL Trailer (2022) Psychological Horror

„Svečiuose“ / rež. Christianas Tafdrupas

Atostogaudama Toskanoje danų šeima iškart susidraugauja su šeima iš Nyderlandų. Praėjus keliems mėnesiams danai gauna netikėtą kvietimą aplankyti olandus jų atokiame miško name ir nusprendžia nuvykti ten savaitgaliui. Netrukus susitikimo džiaugsmą pakeičia pirmieji nesusipratimai. Svečiai jaučiasi įstrigę name, į kurį geriau niekada nebūtų įžengę, ir kur psichologinė satyra pasuka tiesiai į siaubą.

VIDEO: Restless | Official Trailer | Netflix

„Neramieji“ / rež. Joachimas Lafosse’as

Leila ir Damjenas labai myli vienas kitą. Nepaisant Damjeno bipolinio sutrikimo, pora bando kartu kurti gyvenimą ir auginti vaiką. Berniukas dievina nuostabiai impulsyvų tėtį ir rūpinasi juo, kai šiam sunku. Leila išmoko numatyti, kada tiksliai prasidės paūmėjimas, bet ji ir pati beveik išsekusi. Režisierius Joachimas Lafosse’as, vengdamas nuosprendžių ir klišių, keliauja per depresijos ir manijos epizodus kartu su šia, atrodytų, stipria šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius