Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 25

5 spalvingi animaciniai filmai apniukusiai dienai

Kai už lango orai vis labiau rudenėja, kartais nesant reikalui nė nesinori kelti kojos iš namų. Tačiau tai nereiškia, kad savaitgalis turi praeiti be nuotykių. Tam puikiai tinka animacija – žanras, nepripažįstantis vaidybinio filmo ribų. Tad kur keliausite šį savaitgalį – po Ramiojo vandenyno salas? Į Smurfų kaimelį? O gal gelbėti saulės? Tereikia išsirinkti.
Kadras iš filmo „Munis: Mažasis mėnulio globėjas“
Kadras iš filmo „Munis: Mažasis mėnulio globėjas“

1. „Munis: Mažasis mėnulio globėjas“ / Mune: Guardian of the Moon

Paslaptingame, keistų ir įmantrių būtybių apgyventame pasaulyje magija kone plevėsuoja ore. Už pusiausvyros išlaikymą šiame pasaulyje yra atsakingi du sargai – saulės ir mėnulio. Vienas iš jų prižiūri saulės teikiamą šviesą ir šilumą, kitas – mėnulio nešamus sapnus ir ramybę. Faunas Munis netikėtai paskiriamas nauju mėnulio globėju. Tačiau kol jis bando kitiems išaiškinti, jog įvyko klaida, buvęs Sargas visiems iš panosės pavagia saulę.

Šis filmas yra pirmasis Alexandre Heboyan režisūrinis darbas, tačiau jis tikrai nėra naujokas animacijoje. Jis dirbo animatoriumi prie tikrai didelių filmų, tokių kaip „Monstrai prieš ateivius“ ir „Kung Fu Panda“. Kartu su prancūzų animatorių komanda jam pavyko sukurti išties išskirtinį pasaulį, o filmo metu pažinsite kiekvieną jo kampelį ir susipažinsite su daugiau nei pakankamai vienų už kitus įdomesnių veikėjų.

VIDEO: Mune: The Guardian of the Moon - Official English Trailer (2015)

2. „Vajana“ / Moana

Apie Polinezijos salų grožį turbūt girdėjo daugelis, tačiau jų mitologija nėra plačiai žinoma. Šio filmo veiksmas vyksta laikais, kai dievai ir pusdieviai gyveno šalia žmonių. Žinoma, tai reiškia, kad supykdžius vieną tokių dievų, prakeiksmą galima užtraukti visai bendruomenei. Kaip tik taip ir nutinka, tad genties vado dukra nutaria leistis į pavojingą kelionę po vandenyno bangas. Pakeliui ji sutinka pusdievį Maui, kuris jai padeda kelyje.

Prie šio filmo dirbo daugybė žmonių: keturi režisieriai, Taičio kultūros konsultantai, daugybė šlapių savanorių, šimtai havajiečių moterų balso perklausose, polineziečių choras, astronomai ir dizaineriai. Portalas „The Verge“ šį filmą pavadino tobulu, o tokiais įvertinimais kino kritikai tikrai nesimėto.

VIDEO: Filmo „Vajana“ pristatymo klipas

3. „Lego Betmenas. Filmas“ / The Lego Batman Movie

Gothamas yra miestas, kur nusikalstamumas didžiausias pasaulyje. Tačiau į pagalbą visada ateina Briusas Veinas, kurio slaptas amplua – Betmenas. Tačiau šįkart Juokdarys suburia visą piktadarių armiją, su kuria vienas Betmenas susitvarkyti negali. Herojui, įpratusiam dirbti vienam, bus nelengva pripažinti, kad jam reikia pagalbos iš kitų. Aišku, tai tampa puikia dirva nesusipratimams ir komiškoms situacijoms.

Šis filmas derina du daugelio vaikų mėgstamus dalykus – LEGO kaladėles ir komiksus. Tačiau nuotaika čia yra visiškai kitokia nei Christopherio Nolano filmuose. Šis filmas yra skirtas juoktis, o neretai – ir iki ašarų. Jei patiko „Lego filmas“, šiuo pasirinkimu tikrai neprašausite – tokia kokybė komedijos žanre pasitaiko ne taip jau dažnai.

VIDEO: The LEGO Batman Movie – Trailer #4

4. „Moliūgėlio Gyvenimas“ / My Life as a Zucchini

Tai turbūt rimčiausias filmas šiame sąraše. Nors humoro ir komiškų situacijų čia tikrai netrūksta, vis dėlto filmas paliečia giliausias žmogiškas emocijas ir priverčia kaip reikiant susimąstyti. Netekęs mamos, jaunas berniukas išsiunčiamas į prieglaudą, kur kartu su kitais našlaičiais pradeda mokytis apie pasitikėjimą ir meilę.

Šis šveicarų režisieriaus Claude Barras filmas naudoja sustabdyto kadro animacijos techniką – naudoti ją pilnametražiame filme ryžtasi tikrai ne kiekvienas. Tai reiškia, kad kiekvieną detalę, nulipdytą iš plastelino reikia fotografuoti atskirai ir vėliau sujungti į filmą. Dėl to šis filmas nėra ilgas, trunka vos daugiau nei valandą, tačiau ši valanda bus ko gero viena emocionaliausių praleistų žiūrint kiną.

VIDEO: My Life as a Zucchini Official Trailer 1 (2017) - Animated Movie

5. „Smurfai: Pamirštas Kaimelis“ / Smurfs: The Lost Village

Tai naujausias filmas apie smurfus – magiško pasaulio gyventojus, kurie nesant reikalui nuotykių ieškoti tikrai nesiveržia. Vienas kitas yra girdėjęs legendą apie Pamirštąjį Kaimelį, tačiau pernelyg dėmesio į tai nekreipia. Tačiau vieną dieną Smurfytei į rankas pakliūva paslaptingas žemėlapis, kuriame pažymėtas ir Pamirštasis Kaimelis. Tėtė Smurfas kažkodėl labai nenoriai kalba šia tema, tad Smurfytė nutaria pati išsiaiškinti, ar žemėlapis teisingas. Žinoma, tada ir prasideda nuotykiai.

Skirtingai nuo pirmų dviejų filmų apie smurfus, šis yra pilnai animuotas ir nėra jų tęsinys. Tačiau veiksmas vyksta tame pačiame magiškame pasaulyje. Tik šįkart smurfai palieka savo grybų namus ir leidžiasi į nepažįstamą pasaulį – Uždraustąjį Mišką. Įdomybių – tokių kaip drakonai, augalai, besitaikantys pabučiuoti, ir gėlės, tykančios lengvos aukos – ten tikrai netrūksta.

VIDEO: SMURFS: THE LOST VILLAGE - Official Trailer #2 (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius