Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 19

Antrasis „Vasaros kino“ vakaras Vilniuje bus skirtas lietuviškam kinui

„Kino pavasaris“ kartu su pagrindiniu projekto partneriu „Telia“ kviečia praleisti antrąjį „Vasaros kino“ vakarą su lietuviškais filmais, kurie šiemet „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose buvo pripažinti geriausiais. Ketvirtadienį (liepos 21 d.) Vilniuje, pievoje prie Barbakano bus nemokamai rodomi Giedrės Žickytės dokumentinis filmas ŠUOLIS, po kurio vyks susitikimas su režisiere, ir Lauryno Bareišos psichologinė drama „Piligrimai“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Vasaros kinas“
„Vasaros kinas“ / Organizatorių nuotr.

Tarp šių dviejų seansų vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami laukti artėjančio Vilniaus miesto 700-ojo gimtadienio su specialia programa „Kinas eina per Vilnių“: trumpo metro filmuose „Laikas eina per miestą“ ir „Dešimt minučių prieš Ikaro skrydį“ bus keliaujama po skirtingas juose užfiksuotas Vilniaus vietas ir jausenas, o muzikinę atmosferą tarp seansų kurs Radio Vilnius rezidentas Emanuelis Ryklys.

PROGRAMA:

17:00 renginio pradžia

18:00 ŠUOLIS (rež. Giedrė Žickytė / 90 min. / V) – apie drąsų lietuvį iš Griškabūdžio, kuris dėl neįtikėtino poelgio tapo pasauliniu laisvės siekio simboliu Šaltojo karo metu.

20:15 „Kinas eina per Vilnių“:

  • LAIKAS EINA PER MIESTĄ (rež. Almantas Grikevičius / 20 min. / V) – apie Vilnių, kuriame laikui keičiant kryptis skleidžiasi Lietuvos istorijos metaforos.
  • DEŠIMT MINUČIŲ PRIEŠ IKARO SKRYDĮ (rež. Arūnas Matelis, 10 min. / V) – apie Užupio dvasią Lietuvai ką tik atgavus laisvę.

21:00 PILIGRIMAI (rež. Laurynas Bareiša / 92 min. / N-13) – apie kelionę žiauraus nusikaltimo pėdsakais aiškėjant ne tik paslaptims, bet ir emocijoms.

Projektą „Vasaros kinas“ iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras ir Vilniaus miesto savivaldybė. Projekto draugas – Vilniaus kino biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius