-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

„Golden Parazyth“ vokalistas G.Širka apie filmą „Paskutinieji“: „Amžina žmogaus egzistencijos ir prasmės drama“

Vilniaus tarptautinio festivalio „Kino pavasaris“ programoje „Panorama“ pristatomi filmai kviečia praplėsti kino horizontus ir pamatyti ne tik festivaliuose svarbiausius prizus laimėjusius filmus, bet ir tuos, kurie nepelnytai liko nepastebėti. Apie šios programos filmą „Paskutinieji“ (The Last Ones), mintimis dalijasi muzikantas, grupės „Golden Parazyth“ vokalistas, dainų kūrėjas Giedrius Širka.
Giedrius Širka
Giedrius Širka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Režisieriaus iš Estijos Veiko Õunpuu filmas pasakoja apie Arkties mažumų kasdienybę, kupiną įtampos tarp ten iki šių dienų išlikusių šiaurės elnių augintojų bendruomenės ir kalnakasių, kurie kėsinasi į vietinių žemę. Vienas bendruomenės narys Rupas nori pasinaudoti šia proga ir tikisi parduoti savo tėvo žemę, kad galėtų išvykti, tačiau tėvui atsisakius įsiplieskia nesibaigiantis konfliktas, vedantis į dar didesnę įtampą ir abipusę baimę.

Pasak G.Širkos, mes retai turime galimybę pamatyti ir iš tiesų suvokti kitų žmonių likimus. Jis pastebi, kad filme vaizduojamas gana siurrealus pasaulis, kuris kai kuriems žmonėms gali priminti net fantastinį filmą.

Atlikėją „Paskutinieji“ sužavėjo ne tik įdomiais veikėjų gyvenimo siužetais, bet ir filme skambančia muzika: „Gražiai parinktas ir filme nugulęs garso takelis čia turi svarbų vaidmenį ne tik kaip foninė muzika, bet ir kaip muzika, kurioje svarbūs žodžiai“.

Filmo „Paskutinieji“ anonsas:

VIDEO: Paskutinieji | KINO PAVASARIS 2021

Grupės „Golden Parazyth“ vokalistas ne tik skiria visą dėmesį muzikai, bet ir yra aktyvus gamtos mylėtojas, Lietuvos ornitologų draugijos narys. Giedrius asmeninėje socialinių tinklų paskyroje dalijasi faktais apie ekologiją, inicijuoja diskusijas apie aplinkosaugą.

Filmas „Paskutinieji“ netiesiogiai prisiliečia prie šių temų, kviečia apmąstyti, ką šiandien laikome vertybe. Filmo režisierius V.Õunpuu prasitaria turintis utopinį norą: kad žmonija savo mąstymu sugrįžtų prie savotiško animizmo ir visa, kas gyva (žmonės, augalai, gyvūnai) būtų vertinama su atitinkama pagarba.

Šiemet festivalis kovo 18 – balandžio 5 dienomis vyks naujame „Kino pavasario“ virtualiame kino teatre, naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje ir namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius