Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 10

​​​​​​​JAV operatorių gildijos apdovanojimuose triumfavo filmo „Namė“ operatorius

Vasario 9 d. įvykusiuose Amerikos operatorių gildijos apdovanojimuose (ASC, The American Society of Cinematographers) triumfavo bendo kartvelų ir lietuvių filmo „Namė“ operatorius Giorgi Švelidzė. Jam atiteko gildijos apdovanojimas „Spotlight Awards“. Tai antras pagal svarbą prizas šiuose apdovanojimuose, į kurį pretenduoja nekomercinių, festivaliuose, išskirtinėse peržiūrose, retrospektyvose rodomų filmų operatoriai, rašoma pranešime spaudai.
„Namė“ filmo kadras
„Namė“ filmo kadras

Amerikos operatorių gildijos apdovanojimai šįmet buvo teikiami 33 -ąjį kartą, ASC šiais metais švenčia šimtmečio jubiliejų.

G.Švelidzės konkurentai buvo režisierės Chloé Zhao filmo „The Rider“ operatorius Joshua Jamesas Richardsas ir režisieriaus Lukaso Dhonto filmo „Mergina“ operatorius Frankas van den Eedenas.

„Tai ypatingai garbingas kolegų apdovanojimas. Labai džiaugiuosi, kad mūsų, lietuviškos kūrybinės grupės indėlis į neeilinę šio filmo sėkmę yra itin ryškus. „Namei“ muziką kūrė žymi Lietuvos atlikėja Jurga Šeduikytė, o filmo garso dizaino autorius yra “Sidabrinės gervės„ ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimo laureatas Jonas Maksvytis, filmo vaizdo post-produkciją buvo atlikta „Madstone“ kompanijoje. Filmas garsina mūsų kino industriją – būtent Lietuvoje atlikti vaizdo ir garso postprodukcijos darbai,“ – sako filmo koprodiuserė Lietuvoje Ieva Norvilienė („Tremora“).

Filmą iš dalies rėmė Gruzijos kino centras ir Lietuvos kino centras.

Pasaulinė „Namės“ premjera įvyko Tarptautiniame Tokijo kino festivalyje, filmas rodytas Šanchajaus, Gioteborgo, Talino festivaliuose, prieš porą mėnesių filmas pateko į trumpąjį „Auksinių gaublių“ nominacijų sąrašą. Lietuvoje filmas buvo įtrauktas į Tarptautinio Vilniaus festivalio „Kino pavasaris“ programą „Festivalių favoritai“.

Viduriniosios kartos režisieriaus Zaza Chalvaši filmas „Namė“ pasakoja apie nuošalią vietą, kurioje sugyvena krikščionys, musulmonai, ateistai. Tradicijos ir šiuolaikybės, tikėjimo ir cinizmo priešpriešas režisierius atskleidžia pasitelkęs istoriją apie Ali šeimą, kuriai patikėta saugoti gydančio ežero vandenis. Ali sūnums pasukus skirtingais keliais, tradiciją tęsia jų sesuo Namė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius