Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

„Kino pavasario“ repertuare – trys filmai klausos negalią turintiems žiūrovams

Jau savaitę vykstantis festivalis „Kino pavasaris“ kiną stengiasi padaryti pasiekiamu kuo daugiau žmonių. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad trys programos filmai – atidarymo filmas „Blogio nėra“ (There is no Evil), vienas labiausiai žiūrovų jau pamėgtų filmų „Sniego daugiau nebus“ (Never Gonna Snow Again) ir Europos debiutų konkursą atidariusi kino vaizduotės galią perteikianti drama „Gagarinas“ (Gagarine) – bus prieinami ir klausos negalią turintiems žiūrovams.
Kadras iš filmo „Sniego daugiau nebus“
Kadras iš filmo „Sniego daugiau nebus“ / A.Solomino ir T.Stuko nuotr.

15min kultūra taip pat parengė rekomendacijas, kurios padės išsirinkti, ką žiūrėti 26-ajame „Kino pavasaryje“.

„Šiandien vis didesnė kurčiųjų bendruomenės dalis kalba apie tai, jog tokių filmų, jų pritaikymo su SKN titrais turėtų tik daugėti. Ypač džiugu, kad patys SKN rengėjai aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos kurčiųjų draugija ir kurčiųjų bendruomene, taip pat „Kino pavasario“ rengėjai kasmet pasirūpina, kad festivalio repertuare būtų kurtiesiems pritaikyto turinio“, – sako Lietuvos kurčiųjų draugijos prezidentas Kęstutis Vaišnora.

Vienus populiariausių festivalio filmų klausos negalią turintys žiūrovai gali išsinuomoti naujame „Kino pavasario“ virtualiajame kino teatre.

Festivalį atidaręs bekompromisis Irano kino meistro Mohammado Rasoulofo filmas „Blogio nėra“ nagrinėja žmonių moralinius sprendimus, kuriuos lemia nuožmi šalies politika. Filmo istorijos išskleidžia pagrindinį festivalio klausimą „Veikti ar / ir būti?“ skirtingais aspektais, sujaudina ir skatina permąstyti laisvės temą. Irano valdžios engiamas režisierius filmą sukūrė neįprastomis sąlygomis. Nuo 2017 metų M. Rasoulofui uždrausta išvykti iš šalies ir kurti filmus, o 2019 metų birželį jis buvo metams nuteistas kalėti. Šie Irano valdžios suvaržymai nesutrukdė režisieriui labai atvirai prabilti apie savo šalį ir jos žaizdas.

VIDEO: Blogio nėra / ATIDARYMO FILMAS l KINO PAVASARIS 2021

Małgorzata Szumowska – viena ryškiausių Lenkijos režisierių, su ironija žvelgianti į įsisenėjusias šalies visuomenės ydas bei religijos įtaką. Šią kryptį ji tęsia kartu su Michału Englertu kurtame filme „Sniego daugiau nebus“, kurio premjera įvyko Venecijos kino festivalyje. „Sniego daugiau nebus“ supažindina su dideliame Rytų Europos mieste pasirodžiusiu paslaptingu masažuotoju Ženia. Nešinas masažo stalu jis lanko turtingų, tačiau vidinį liūdesį transliuojančių klientų namus. Prismaigstydama nuorodų į gerai žinomus filmus, M. Szumowska kuria ironišką pasakėčią apie šiuolaikinį žmogų ir jo santykį su aplinka.

VIDEO: Sniego daugiau nebus | KINO PAVASARIS 2021

Europos debiutų konkursą atidariusi emocionali prancūzų režisierių Fanny Liatard ir Jérémy Trouilh drama „Gagarinas“ siunčia nuoširdžią ir neatidėliotiną žinią apie būtinybę kovoti už humanistinius idealus. Paryžiaus priemiestyje gyvenantis Juris svajoja tapti astronautu ir nuvykti į kosmosą. Taip pat paauglys uoliai remontuoja savo namus – Gagarino daugiabutį. Deja, atnaujinus miesto planą, namų kompleksą numatyta nugriauti.

VIDEO: Gagarinas | KINO PAVASARIS 2021

15min kultūra taip pat parengė rekomendacijas, kurios padės išsirinkti, ką žiūrėti 26-ajame „Kino pavasaryje“.

Projektą remia Lietuvos kino centras, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa“ MEDIA ir Vilniaus miesto savivaldybė. Festivalis „Kino pavasaris“ yra nepriklausoma privati iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius