Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 09

„Kino pavasaris“ kviečia lietuvių kūrėjus teikti filmus

Kovo 15–29 d. vyksiantis 23-iasis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ kviečia Lietuvoje ir užsienyje kiną kuriančius lietuvius teikti savo vaidybinius, dokumentinius, animacinius, eksperimentinius pilnametražius ir trumpametražius filmus. Paraiškų teikimo terminas – iki gruodžio 1 d.
Vilniaus kino festivalis
Vilniaus kino festivalis / Organizatorių nuotr.

Pasak lietuvių filmų programos sudarytojos Mantės Valiūnaitės, kasmet festivalyje įvyksta keliolika lietuviškų premjerų, tarp kurių – tiek patyrusių kino meistrų, tiek debiutuojančių režisierių darbai.

Šiemet savo filmus „Kino pavasaryje“ pristatė tokie režisieriai, kaip Audrius Stonys, Andrius Blaževičius, Karolis Kaupinis, Gediminas Šiaulys, Tomas Ramanauskas, Kamilė Milašiūtė.

Atrinkti filmai dalyvauja konkursinėse programose: Europos debiutų konkursas, Trumpas konkursas ir Studentų filmų konkursas.

Šių metų „Kino pavasario“ naujovė – dviejų pilnametražių filmų konkursai sujungti į vieną Europos debiutų konkursą. Jame gali dalyvauti debiutuojantys režisieriai iš visos Europos. Plačiau apie tai bus kalbama artėjant festivaliui. Apdovanojimai, kuriuos šio konkurso nugalėtojams skirs tarptautinė žiuri:

  • Geriausiam filmui – „Kino pavasario“ statulėlė ir 5 000 eurų pizas, kurį po lygiai dalijasi režisieriai ir prodiuseriai;

  • Geriausiam režisieriui – „Kino pavasario“ statulėlė ir 1 000 eurų pizas;

  • Geriausiai aktorei – „Kino pavasario“ statulėlė ir 1 000 eurų pizas;

  • Geriausiam aktoriui – „Kino pavasario“ statulėlė ir 1 000 eurų pizas.

Trumpame konkurse, kaip ir lyg šiol, bus rodomi pilnametražio filmo nesukūrusių režisierių iš visos Europos trumpametražiai kino darbai. Geriausio trumpametražio filmo režisieriui atiteks „Kino pavasario“ statulėlė ir 3 000 eurų prizas.

Studentų filmų konkursas ir šiemet bus atviras trumpametražių filmų lietuvių režisieriams, kurie studijuoja kiną bet kur pasaulyje. Geriausio studentiško trumpametražio filmo kūrėjui bus įteiktas piniginis 1 000 eurų prizas.

Filmų paraiškos priimamos čia.

Iki 2018 m. vasario 1 d. filmo kūrėjai, kurių filmus organizatoriai atrinks į festivalio programą, bus informuoti asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius