Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 03 21

„Kino pavasaris“ pagal R.Zemkauską: „Angelas“ – žavesio ir siaubo juosta, sukelianti P.Escobaro efektą

„Jį kažkada vadino Mirties angelu. Arba net Juoduoju angelu“, – sako Rytis Zemkauskas, kalbėdamas apie „Kino pavasario“ filmo „Angelas“ pagrindinį herojų Karlitą. Šis personažas – neišgalvotas, o jo istorija – išties šokiruojanti. Carlosas Robledo Puchas – ilgiausiai Argentinoje kalintis nusikaltėlis, nuteistas už 11 žmogžudysčių, 1 pasikėsinimą žudyti ir 17 ginkluotų plėšimų.
Ryčio Zemkausko „Kino pavasario“ favoritų sąraše – filmas „Angelas“
Ryčio Zemkausko „Kino pavasario“ favoritų sąraše – filmas „Angelas“ / 15min.lt montažas

Kol tikrasis serijinis žudikas jau beveik 47-erius metus leidžia už grotų, režisierius Luisas Ortega nusprendė jo biografiją perkelti į kino juostą – filme „Angelas“ realiais faktais pasakoja C.R.Pucho gyvenimo istoriją.

„Tai labai talentingai sukurtas Ortegos filmas. Filmas, kurį tikrai rekomenduoju“, – apie vieną iš savo „Kino pavasario“ favoritų kalba R.Zemkauskas.

Šį ir kitus devynis „Kino pavasario“ filmus galite išvysti ne tik kino teatruose, bet ir išmaniojoje „Telia“ televizijoje .

Pagrindinį vaidmenį filme „Angelas“ atlieka 20-metis aktorius Lorenzo Ferro. Tokio pat amžiaus buvo ir C.R.Pucho, kai atliko visus minėtus nusikaltimus – šokiruoja ir tai, kad juos jis įvykdė vos per dvejus metus.

Ryčio Zemkausko komentaras apie filmą „Angelas“:

VIDEO: „Kino pavasaris“ pagal R.Zemkauską: filmas „Angelas“

„Lorenzo Ferro su šiuo filmu iš karto išgarsėjo. Ir ne veltui – labai tikiuosi, kad apie šį jauną aktorių dar išgirsime. Jis turi TĄ žvilgsnį ir TĄ išvaizdą, kurios neatsimenu nuo Malcolmo McDowello laikų, kai jis žiūrėjo į žiūrovus Stanley Kubricko filme „Prisukamas apelsinas“. Manau, kad bus ne viena ir ne vienas, kuriam šis filmas pasirodys žavus. Jis ir yra žavus, nes žavus yra tas, kuriam negalioja taisyklės“, – apie „Angelą“ kalbėjo R.Zemkauskas.

Jis tai vadina „Pablo Escobaro efektu“, esą filmas ne vieną „privers pajusti kaltą malonumą“, pasinerti į panašią būseną, kuri apėmė stebint Pablo Escobaro nuotykius ar žiūrint į Marlono Brando vaidmenį „Krikštatėvyje“.

„Stebint tuos žmones ar įvykius gali susidaryti įspūdis, kad vyksta kažkas ypatingo, kad tai yra išskirtinės asmenybės. Tai jų laisvė ir tie pasirinkimai traukia. O tuomet tampa patogu pamiršti, kad šie filmai yra pasakojimai apie žmones, kurie yra paprasčiausi išgamos... Ar jam pavyko rasti teisingą vidurį tarp žavesio ir siaubo, spręsti jums“, – intrigavo R.Zemkauskas ir ragino „Kino pavasario“ repertuare nepraleisti „Angelo“ seanso.

Filmo „Angelas“ anonsas:

VIDEO: Angelas | Kino Pavasaris 2019

Daugiau „Kino pavasaris“ naujienų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius