Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Kino teatre „Pasaka“ – filmas apie bitininkystę ir susitikimas su miesto bitininkais

Gegužės 26 d. 18 val. kino teatras „Pasaka“ kviečia į režisierių Tamaros Kotevskos bei Ljubomiro Stefanovo dokumentinio filmo „Medaus Šalis“ peržiūrą. Po kino seanso žiūrovai turės galimybę išklausyti seminarą apie miesto bitininkystę bei paragauti miesto bičių medaus, kuriuo pasirūpins Urbanbees.lt bitininkai.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kinas Kultūra

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau medų renkančios bitės randa daug palankesnę aplinką miestuose (net ir labai dideliuose), o ne laukuose, kuriuose intensyviai vystomas žemės ūkis. Miestuose aplinka bičių populiacijai yra palankesnė dėl bitėms tinkamų augalų ir gėlių gausos“, – sako miesto bitininkas Paulius Chockevičius, kompanijos „Urbanbee.lt“ įkūrėjas

Lietuvoje ši komanda yra žinomi kaip miesto bitininkai. Įkūrėjas P.Chockevičius, kurio pristatymą žiūrovai galės išgirsti ketvirtadienį yra bitininkas, turintis itin glaudų ryšį su gamta. Jis nuolat plečia savo žinias seminaruose ir atlikdamas praktiką tiek Lietuvoje, tiek pas profesionalius bitininkus užsienyje. Paulius įgijo neįkainojamą patirtį dalyvaudamas didžiausiame Jungtinės Karalystės Karalienės remiamame miesto bitininkystės ūkyje.

Filmas „Medaus Šalis“, kurį išvys žiūrovai yra užburiančio grožio dokumentika. Daugiausiai apdovanojimų šių metų Sundance'o kino festivalyje pelnęs L.Stefanovo ir T.Kotevskos dokumentinis filmas pasakoja apie atokioje kalnų gyvenvietėje įsikūrusią Hatidzę Muratovą, gyvenančią ją supančios gamtos ritmu. Ji – viena iš nedaugelio Makedonijos laukinės bitininkystės tradicijos puoselėtojų, lyg lobių medžiotoja ieškanti medaus natūraliuose olų aviliuose.

Iškopinėtą medų moteris nedideliais kiekiais parduoda artimiausiame miestelyje, kurį pasiekia keturias valandas keliaudama pėsčiomis. Taikiam ir harmoningam Hatidzės gyvenimui kyla pavojus, kaimynystėje įsikūrus klajoklių šeimynai. Ilgai netrukus naujieji kaimynai taip pat nusprendžia prekiauti medumi. Priešingai nei Hatidzė, septynetą vaikų išmaitinti turinti šeima į bitininkystę žvelgia godžiai ir nekantriai. Greito pelno siekis pažeidžia delikačią ekologinę pusiausvyrą ir grasina sunaikinti Hatidzės ir jos laukinių bičių pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius