-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 14

L.Bareišos trumpametražio filmo „Atkūrimas“ premjera – Berlyno kino festivalyje

Antradienį paskelbta, jog Lauryno Bareišos trumpametražis filmas „Atkūrimas“, kartu su dar 23 filmais iš viso pasaulio, prestižinio Berlyno kino festivalio konkursinėje programoje varžysis dėl „Auksinio lokio“ už geriausią trumpametražį filmą.
Kadras iš filmo „Atkūrimas“
Kadras iš filmo „Atkūrimas“

Filme pasakojama apie ikiteisminį tyrimą. Tyrimo pareigūnė vadovauja parodymų patikrinimui nusikaltimo vietoje. Jo metu kaltinamasis pateikia savo įvykių versiją.

Laurynas Bareiša – vienas perspektyviausių jaunosios kartos Lietuvos kino kūrėjų. Jo režisuoti trumpametražiai filmai – reikšmingų tarptautinių festivalių dalyviai, Lietuvių kino akademijos apdovanojimų nominantai.

Pirmieji L.Bareišos filmai „Dembava“ (2014) bei „Kupranugaris“ (2016) buvo įtraukti tarp 2015 ir 2017 metų geriausių studentų darbų, kurie varžėsi dėl „Sidabrinės gervės kiaušinio“. Trečiojo režisieriaus filmo „Pirtis“ (2017) tarptautinė premjera įvyko prestižinio 74-ojo Venecijos kino festivalio tarptautinėje konkursinėje programoje „Orizzonti Corti“. „Pirtis“ 2018 m. pelnė „Sidabrinę gervę“ metų geriausio trumpametražio filmo kategorijoje. Jo filmas „Kaukazas“ (2018) dalyvavo Lokarno kino festivalio konkursinėje programoje.

70-asis Berlyno kino festivalis vyks nuo vasario 20 d. iki kovo 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius