-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 10

Režisierius Šarūnas Bartas kaltinamas seksualiniu priekabiavimu

Penktadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ aktorė ir kino koloristė Julija Steponaitytė paskelbė, jog režisierius Šarūnas Bartas prieš penkerius metus prie jos seksualiai priekabiavo.
Šarūnas Bartas
Šarūnas Bartas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metu J.Steponaitytė buvo 20-ies.

„Prieš penkerius metus prie manęs seksualiai priekabiavo kino režisierius Šarūnas Bartas. Praėjo penkeri metai, bet tai vis dar gyva šį vakarą, kai tai rašau. Laikiau tai paslaptyje, nes maniau, jog tai neegzistuos, jei niekas nesužinos. Bet tai nėra tiesa. Metas sugriauti tylą ir nustoti apsimetinėti, kad tai neegzistuoja. Prašau, neleiskime tam nutikti dar kartą“, – anglų kalba savo „Facebook“ paskyroje rašė J.Steponaitytė, pridėjusi grotažymę #metoo.

Spalio mėnesį socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“ prasidėjusios kampanijos #metoo dėka tūkstančiai moterų prabilo apie seksualinę prievartą, kai į viešumą iškilo Holivudo prodiuserio Harvey Weinsteino seksualinio priekabiavimo prie moterų istorijos.

„Šarūną pažinojau nuo tada, kai man buvo 11 metų. Nuo to laiko kartais vis susitikdavom. Tą kartą ėjau į atranką, rodos, jis norėjo nufilmuoti kelis bandymus su manimi. Mes tą vakarą buvome dviese jo studijoje“, – 15min sakė J.Steponaitytė.

Būdama 11-os J.Steponaitytė filmavosi trumpametražiame Š.Barto filme „Nieko nepraranda vaikai“.

Kadras iš filmo „Sangailės vasaros“/Julija Steponaitytė
Kadras iš filmo „Sangailės vasaros“/Julija Steponaitytė

Penktadienio vakarą su Šarūnu Bartu susisiekti nepavyko.

Aktorė Julija Steponaitytė 2015 m. yra pelniusi „Sidabrinę gervę“ už geriausią moters vaidmenį Alantės Kavaitės filme „Sangailės vasara“.

Režisierius Šarūnas Bartas yra vienas žymiausių Lietuvos kino kūrėjų – jo filmai pristatomi Kanų kino festivalyje, už savo darbus jis yra pelnęs Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją, FIPRESCI apdovanojimus, „Sidabrines gerves“.

Šį penktadienį jis taip pat pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą kino festivalyje „Listapad“ Minske. Čia jis pristato savo naujausią filmą „Šerkšnas“ (Frost).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius