-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lukiškių aikštę vasarai sugrįžta skaitykla „Vilnius skaito“

Pernai sėkmingai startavusi ir didelio visuomenės dėmesio sulaukusi skaitykla po atviru dangumi „Vilnius skaito“ grįžta antrajam sezonui į Lukiškių aikštę. Skaitykla pradės veikti nuo birželio 10 d. ir veiks visą vasarą be poilsio dienų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“
Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“ / Organizatorių nuotr.

Projekto „Vilnius skaito“ organizatoriai teigia, kad skaityklą po atviru dangumi nuspręsta palikti Lukiškių aikštėje, kurioje jau praėjusią vasarą spėjo šis projektas prigyti. Dar vienas „Vilnius skaito“ skaityklos filialas „Vilnius Connect“ atsidarė šią žiemą Vilniaus geležinkelio stotyje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Geležinkelio stotyje buvo atidaryta visą parą veikianti skaitykla
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Geležinkelio stotyje buvo atidaryta visą parą veikianti skaitykla

„Šiemet vasarinėje skaitykloje norime skirti dar daugiau dėmesio šeimoms su pačiais mažiausiais skaitytojais, mokyklinio amžiaus vaikams ir paaugliams. Planuojame turėti “mokinių„ lentyną, kurioje bus galima rasti knygas, įtrauktas į mokinių ugdymo programas. Tad kviesime skaitykloje apsilankyti atostogaujančius mokinius, kuriems galbūt „privalomasis“ skaitymas taps ne prievole, o patrauklia laisvalaikio forma. Mažiausiems skaityklos lankytojams ruošiame dar įvairesnį negu pernai knygų ir pramogų asortimentą, kad, kol vaikučiai pramogaus, tėveliai galėtų ramiai pavartyti dominančias knygas. Be to visiems skaitytojams šiemet malonią staigmeną ruošia “Vilnius skaito„ partneris „Merrild“, žadantis kava visą vasarą vaišinti skaityklos lankytojus“, – naujienomis dalinasi projekto organizatorė Jurga Mandrijauskaitė-Ruškienė.

Viena iš naujovių – šiemet savo lentyną pristato „Lietuvos leidėjų asociacija“, kurios nariai visą vasarą skaityklai dovanos labiausiai dėmesio vertas savo leidyklų naujienas. Kartu su Japonų ambasada Lietuvoje renkamos Azijos šalių rašytojų knygos, tarp kurių didžiąją dalį užims japonų literatūros korifėjų kūriniai – lietuvių, anglų ir net originalo kalba. Taip pat inicijuojama socialinės ir psichologinės tematikos knygų lentyna, kuriai leidinius skirs įvairios socialinės organizacijos: Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, priklausomų asmenų bendruomenė „Aš esu“, Anoniminių alkoholikų draugija ir kt.

Organizatorių nuotr./Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“
Organizatorių nuotr./Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“

Literatūros gurmanams lentyną ir vėl dovanos projekto informacinis partneris „15min“ kartu su knygų apžvalgininku Audriumi Ožalu, kurio rekomendacijomis pasikliauna išrankesni skaitytojai. Dar gausesnę nei praėjusią vasarą Skandinavijos šalių autorių literatūros kolekciją skaitykloje šiais metais žada pristatyti Šiaurės šalių ministrų taryba. Ne tik knygas, bet ir renginius šią vasarą žada „AfriKo“ tyrimų ir konsultacijų centras. Taip pat numatyta klasikos lentyna, kurios pernai pasigedo ne tik į skaityklą užsukęs Rolandas Kazlas, bet ir kiti lankytojai.

Organizatorių nuotr./Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“
Organizatorių nuotr./Į Lukiškių aikštę grįžta projektas „Vilnius skaito“

„Na ir didelį dėmesį pažadame skirti lietuvių autorių literatūros populiarinimui, nes pernai apklausų metu daugelis skaityklos lankytojų teigė, kad šios skaityklos dėka atrado nuostabias lietuvių autorių knygas. Ne tik lietuviai, bei ir svečiai iš užsienio teiraudavosi lietuvių autorių kūrinių išverstų į kitas kalbas. Tad kviečiame ir pačius kūrėjus inicijuoti savo knygų atsiradimą mūsų skaitykloje, mes tikrai mielai jas priimsime“, – žada Jurga Mandrijauskaitė-Ruškienė.

„Vilnius skaito“ projektą organizuoja VšĮ „Mūzų bokštas“. Skaityklos globėja – Vilniaus miesto savivaldybė. „Vilnius skaito“ informacinis partneris – portalas 15min, partneriai ir rėmėjai – Šiaurės šalių ministrų taryba, tyrimų ir konsultacijų centras „AfriKo“,„LLA“, „Merrild“ kava, „Magrės baldai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius