Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Vilniaus knygų mugės atidarymo ceremoniją žiūrėkite tik per 15min!

Ketvirtadienį prasideda keturias dienas truksianti Vilniaus knygų mugė. Didžiausios Baltijos šalyse knygų mugės transliaciją savo skaitytojams ir knygų mėgėjams transliuos tik naujienų portalas 15min, transliacijos pradžia – 10 val. ryte.

Pernai dėl COVID-19 pandemijos mugė neįvyko, o šiemet ji visus pasitinka vasario 24–27 dienomis Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šių metų Vilniaus knygų mugės šūkis – „Vaizdas kaip tekstas“.

Knygų mugės atidarymas – ketvirtadienį, 10 val. Atidaryto ceremonijos transliaciją transliuos tik naujienų portalas 15min. Kviečiame žiūrėti!

Atidaryme dalyvaus Lietuvos respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, Lietuvos kultūros ministras Simonas Kairys, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, iš JAV atvykęs rašytojas Saulius Tomas Kondrotas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 25 naujos grožinės knygos, į kurias verta atkreipti dėmesį Vilniaus knygų mugėje

Knygų mugės renginių programą galite rasti čia.

Tarp Vilniaus knygų mugės renginių gausos skaitytojai kviečiami užsukti ir į 15min forumą, kuriame netrūks intriguojančių knygų pristatymų, diskusijų bei skaitytojų jau pamėgtų Šortų pokalbių, kurie trunka 15 minučių. Apie 15min forumo renginius ir diskusijas skaitykite čia.

Artėjant Vilniaus knygei 15min pasidomėjo, kokių knygų naujienų leidėjai ruošia skaitytojams ir į kokius susitikimus su lietuvių bei užsienio autoriais jie galės atvykti. Apie tai skaitykite čia.

Kaip anksčiau skelbė Vilniaus knygų mugės organizatoriai, renginių metu reikės dėvėkit ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorių, priglundantį prie veido ir visiškai dengiantį nosį bei burną. Organizatoriai primena nuolat plauti ir dezinfekuoki rankas. Mugėje bus paruošta daugybė dezinfekavimo vietų, specialiai parengti žmonės reguliuos srautus, prie salių bus įrengti srautų matuokliai. Jei kurioje nors salėje lankytojų bus per daug, jie bus nukreipiami į kitas sales.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus knygų mugė: įdomiausi užsienio svečiai ir svarbiausi lietuvių autoriai

Visas keturias mugės dienas iš Vilniaus centro (nuo Arkikatedros stotelės) kas 20 minučių kursuos trys nemokami autobusai, paženklinti specialiu mugės ženklu. Jie lankytojus veš iki „Litexpo“ ir atgal. Taip pat kursuos specialus maršrutas Ozo g. – „Litexpo“. Maršrutas apims ne tik centrinę miesto dalį, bet ir nuo centro prieigų nutolusius rajonus, o jame galios įprastiniai viešojo transporto bilietai. Autobusų švieslentėse įtrauktas užrašas „Vilniaus knygų mugė (Ozo g.– „Litexpo“).

Daugiau mugės organizatorių patarimų lankytojams rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius