-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

W.Franko knyga „Jūrų vilkai“ – apie povandeninių laivų galią Antrojo pasaulinio karo metais

Wolfgango Franko knygoje „Jūrų vilkai“ rasite informacijos ne tik apie žymiausias povandeninių laivų atakas ir reikšmingiausius paskandintus taikinius, bet ir apie iškiliausius karo po vandeniu kapitonus bei jų vadus. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad tekste karo chronologija persipina su be galo įdomiais pasakojimais apie povandeninių laivų ginkluotę, paskutiniais techniniais išradimais, įgulų buities aprašymais.
Wolfgangas Frankas „Jūrų vilkai“
Wolfgangas Frankas „Jūrų vilkai“ / Knygos viršelis

„Penkiolikos milijonų talpos Sąjungininkų laivų... Tokių nuostolių Antrajame pasauliniame kare padarė povandeniniai laivai. <...> Kai kurie specialistai mano, kad jeigu 1939-aisiais Hitleris būtų turėjęs penkiasdešimčia povandeninių laivų daugiau, jis, ko gero, būtų laimėjęs karą. „Jūrų vilkai“ atskleidžia, kaip arti tikslo jis buvo.“

Tokiais žodžiais prasideda vokiečių autoriaus, buvusio Trečiojo reicho laivyno karininko Wolfgango Franko knyga „Jūrų vilkai. Vokietijos povandeninių laivų istorija“ – kvapą gniaužiantis pasakojimas apie Vokietijos admirolo K.Dönitzo vadovaujamas pajėgas – tikrąjį nacių kariuomenės elitą.

Trumpai aprašęs povandeninių laivų atsiradimo istoriją, autorius pasakoja, kaip šios pajėgos vystytos kaizerio, o paskui ir A.Hitlerio vadovaujamoje Vokietijoje, kaip Antrojo pasaulinio karo metais jos tapo galingu smogiančiu Trečiojo reicho laivyno kumščiu, dažnai varančiu į neviltį Vakarų sąjungininkų karinę bei politinę vadovybę.

Vokiečių povandeninio laivyno veiksmai ir atakų taktika keitėsi priklausomai nuo britų ir amerikiečių kontrpriemonių, povandeninių laivų aptikimo įrangos ir kovos su jais metodų tobulėjimo. Vis dėlto, nors Sąjungininkai pasiekė reikšmingų pergalių vandenyne, o vokiečiai patyrė skaudžių pralaimėjimų, K.Dönitzo jūrų vilkai narsiai kovėsi iki pat paskutinių karo dienų.

Wolfgangas Frankas. Jūrų vilkai. Vokietijos povandeninių laivų istorija. Vertėjas Laurynas Katkus. – Vilnius: Briedis [2018]. – 376 p. iliustr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius