Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 27

★★★★☆ / Tu privalai skambėt – Konstantino Lilo albumas „Niekas nėra tikra“

„Viskas“. Taip buvo pavadintas prieš trejus metus išleistas paskutinis tuomet populiaraus repo dueto Lilas ir Innomine muzikinis albumas. Žinia, kad grupė skirstosi, buvo netikėta gerbėjams, nors patys grupės nariai vėliau sakė, kad šis žingsnis brendo ne vienerius metus. Kelią užbaigė trys galingi koncertai didžiausiose šalies arenose – ne kiekvienas repo atlikėjų duetas galėtų tuo pasigirti. Bet šią vasarą Lilas grįžo. Pagaliau.
Konstantinas Kiveris-Lilas
Konstantinas Kiveris-Lilas / Albumo virešlis ir T. Biliūno / „Žmonės Foto“ nuotr.

Kitos repo albumų apžvalgos

Konstantinas Lilas. Taip dabar prisistatydamas į sceną žengia šis atlikėjas. Pats pirmą kartą jį išgirdau bene prieš penkiolika metų, kai tuomet vykusiose „freestyle“ repo kovose jis ausį virpino savo balsu. Pamenu, tose improvizacinio repo kovose Lilo kelias baigėsi pusfinalyje, kai jį savo rimais nuginklavo tuometinis čempionas Liezhuvis. Išties tai buvo Liezhuvio „freestyle“ aukso laikas – dabar savo išskirtiniais rimais jis ir toliau žavi grupėje „Despotin Fam“.

VIDEO: MC Battle 4 Pusfinalis 1

Penki albumai. Gausus gerbėjų būrys. Didžiausios šalies arenos. Ir skandalų sausra. Lilas ir Innomine buvo kitokie – jie neieškojo pigios šlovės, patys buvo pripažinę, kad vengia koncertuoti miestų šventėse ir panašiuose renginiuose, nes čia ir be jų yra kam skleisti savo muziką. Jie likdavo nuošalyje – tyliai ir kantriai dirbo bei savo gerbėjus būrė per kūrybą.

Ir šie darbo vaisiai svaigino. Tokie kūriniai kaip „Karina“, „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“, „Išgama“, „Leisk man šlykštėtis“ tapo vizitinėmis repo dueto repertuare. Grupė 2016 metais sukūrė ir olimpinės Lietuvos himną „Tu privalai skambėt“, kuris olimpiečius lydėjo į Rio de Žaneirą Brazilijoje.

Monikos Penkuku nuotr/„Lilas ir Innomine“
Monikos Penkuku nuotr/„Lilas ir Innomine“

Po to, kai Lilas ir Innomine paskelbė apie dedamą tašką dueto veikloje, buvo tikrai slogu. Išskirtinės grupės muzikinės ir tekstų dermės repo scenoje trūko. Mes, muzikos klausytojai, neretai patys esame per dideli savanaudžiai, vis laukdami, tikėdamiesi mėgstamų grupės kūrinių neretai pamirštame, kad ir kūrėjai yra žmonės, turintys kasdienybės rūpesčius, kurie prispaudžia ir juos. Pamirštame tą žmogišką pusę – ne, muzika nėra viskas.

Bet gyvenimas nestovi vietoje. Kai ką jis atima, kai ką naujo duoda. Taip po poros metų tylos sau įprastai tyliai kūręs Lilas grįžo ir vasarą surengė du koncertus.

Gyvenimas tikrai nepagailėjo dar vienos repo dovanos klausytojams.

Koks dabar yra Konstantinas Lilas soliniame albume „Niekas nėra tikra“, ir pažvelkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius