Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min vėl organizuoja Nacionalinę viktoriną – žinių patikrinimo konkursą apie Lietuvą

Jums patinka intelektualūs televiziniai žaidimai, kas savaitę dalyvaujate protų kovose, o gal tiesiog esate smalsus ir norintis gerai pažinti savo gimtąjį kraštą žmogus? 15min kviečia Jus dalyvauti jau antrus metus iš eilės portalo organizuojamame žinių patikrinimo apie Lietuvą konkurse – Nacionalinėje viktorinoje.
Nacionalinės viktorinos apdovanojimų vakaras
Nacionalinės viktorinos apdovanojimų vakaras / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nacionalinė viktorina – tai 2019 m. sausio 26 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose įvyksiantis žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kuriame dalyvauti galės visi norintys.

„Praėjusį kartą Nacionalinė viktorina sulaukė didelio susidomėjimo, todėl labai džiaugiamės, kad vėl galime pakviesti Lietuvos gyventojus pasitikrinti savo žinias apie gimtąjį kraštą. Taip mes skatiname žmones geriau susipažinti su mūsų šalimi ir jos istorija. Kviesdamas visus dalyvauti ir šiemet, esu įsitikinęs, kad tai padeda ugdyti tikrus Lietuvos patriotus, kurie drauge su mumis kurs klestinčią šalį“, – sako 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas.

Portalas 15min Nacionalinę viktoriną organizuoja jau antrus metus iš eilės. 2018 m. sausį vykusi pirmoji 15min organizuota Nacionalinė viktorina sulaukė didelio populiarumo – vyko 32 miestuose ir miesteliuose, joje dalyvavo 1181 asmuo.

Tuomet viktorinoje triumfavo komikas ir TV laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius, surinkęs 171 tašką iš 210 galimų. Antrąją vietą užėmė projektų vadovas Dominykas Lašinskas, kuris surinko 168 taškus. Trečiąją vietą Lietuvoje užėmė politologas Paulius Skirkevičius (166 taškai).

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nacionalinės viktorinos čempionas Paulius Ambrazevičius

Šiemetinės viktorinos formatas bus toks pats kaip ir pernykštis. Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai bus susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turės dvi valandas.

Klausimų kūrėjų komandą, kaip ir praėjusiais metais, sudaro įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

„Prieš metus vykusi Nacionalinė viktorina sulaukė daug teigiamų atsiliepimų ir įrodė, kad Lietuvoje gausu smalsių žmonių, norinčių daugiau sužinoti apie Lietuvą. Džiaugiamės, kad visoje Lietuvoje atsirado dešimtys entuziastų, skyrusių savo laiką, kad viktorina įvyktų ir jų gyvenamosiose vietose. Ir ne tik Lietuvoje – Nacionalinė viktorina pasiekė netgi Europos sostines. Dabar norime dar kartą pakviesti įvairias protų kovas, intelektualius televizijos žaidimus ir panašius renginius mylinčius bei savo kraštą geriau pažinti norinčius lietuvius išbandyti savo jėgas“, – sako pagrindinis viktorinos organizatorius ir klausimų kūrėjas, 15min žurnalistas Ugnius Antanavičius.

Kaip ir pernai, šiemet viktorina bus visiškai nemokama. Viskas, ką tereikia padaryti norint dalyvauti viktorinoje – užpildyti registracijos formą, o tuomet sausio 26 d. atvykti į viktorinos renginio vietą savo mieste ir joje dalyvauti.

Registracijos formą rasite paspaudę šią nuorodą ir apsilankę specialiame viktorinai skirtame 15min polapyje. Čia rasite ir daugiau informacijos apie Nacionalinę viktoriną – taisykles, miestus ir vietas, praėjusios viktorinos klausimus ir t.t.

Jau aiškūs keliolika Lietuvos miestų ir miestelių, kuriuose vyks viktorina – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Marijampolė, Ukmergė, Utena, Jurbarkas, Pasvalys, Tauragė, Rokiškis, Molėtai, Zarasai, Rūdiškės, Žasliai, Kražiai. Artėjant viktorinai, šis sąrašas plėsis.

Be to, viktorina vyks ir bent trijuose užsienio miestuose su aktyviomis lietuvių bendruomenėmis – Londone, Kopenhagoje ir Osle.

Kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos puslapį „Facebook“ tinkle, kur bus skelbiamos visos su viktorina susijusios naujienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius